• امروز : شنبه, ۳ آبان , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 25 October - 2025
کل 341 امروز 9
0

هشدار درباره تقلب در مواد غذایی و مصرف بی‌رویه کنسروها

  • کد خبر : 1715
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۴ - ۹:۳۸
هشدار درباره تقلب در مواد غذایی و مصرف بی‌رویه کنسروها

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا صادقی متخصص تغذیه بالینی در رادیو گفتگو به تشریح مسائل مرتبط با سلامت مواد غذایی و عواقب مصرف برخی محصولات صنعتی پرداخت و با اشاره به بیماری ویلسون توضیح داد: این بیماری به دلیل افزایش سطح مس در بدن رخ می‌دهد. وی دلیل اصلی این بیماری را استفاده از ظروف […]

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا صادقی متخصص تغذیه بالینی در رادیو گفتگو به تشریح مسائل مرتبط با سلامت مواد غذایی و عواقب مصرف برخی محصولات صنعتی پرداخت و با اشاره به بیماری ویلسون توضیح داد: این بیماری به دلیل افزایش سطح مس در بدن رخ می‌دهد.
وی دلیل اصلی این بیماری را استفاده از ظروف مسی درگذشته عنوان کرد و گفت: درگذشته، مردم از ظروف مسی برای خوردن آب و پخت غذا استفاده می‌کردند که باعث افزایش سطح مس در بدن و بروز علائمی مانند لرزش دست و حلقه‌های آبی در قرنیه چشم می‌شد.
صادقی همچنین بر اهمیت مصرف مواد غذایی ارگانیک تأکید کرد و بیان داشت: توصیه ما این است که مواد غذایی به شکل ارگانیک مصرف شود. به‌عنوان‌مثال، عدسی و لوبیا را می‌توان در خانه پخت و به شکل ارگانیک مصرف کرد، اما لبنیات صنعتی به دلیل فرایند پاستوریزاسیون، گزینه ایمن‌تری هستند. لبنیات صنعتی به دلیل کنترل فرایند تولید، خیال مصرف‌کنندگان را از بابت سلامت محصول راحت می‌کند.
این متخصص تغذیه بالینی با بیان اینکه تقلبات مواد غذایی در سال‌های اخیر افزایش‌یافته است، گفت: تقلب در مواد غذایی به معنای تغییر ماهیت محصول اصلی برای کسب سود بیشتر است. به‌عنوان‌مثال، آب‌لیموهایی که در بازار وجود دارد، گاهی اوقات آب‌لیمو نیستند و مواد دیگری به آنها اضافه شده است.
وی همچنین به تقلبات در رب گوجه‌فرنگی و زعفران اشاره کرد و افزود: رب‌هایی که از گوجه‌های فاسد یا ناسالم تولید می‌شوند، کیفیت پایینی دارند و برای سلامتی مضر هستند. مصرف‌کنندگان از برندهای شناخته‌شده و معتبر استفاده کنند و در صورت لزوم، آزمون‌وخطا را برای اطمینان از کیفیت محصول انجام دهند. تقلبات در مواد غذایی به‌شدت افزایش‌یافته است و مصرف‌کنندگان باید هوشیار باشند.
صادقی بیان کرد: کنسروها در زمان جنگ جهانی دوم برای تأمین غذای افراد در شرایط بحرانی تولید شدند، اما امروزه به بخشی از سبد غذایی روزانه تبدیل شده‌اند. کنسروها به دلیل بسته‌بندی فلزی، ممکن است باعث ورود فلزات سنگین به بدن شوند و کیفیت محصول را کاهش دهند.
این متخصص تغذیه بالینی با اشاره به اینکه کنسروها میزان نمک بالایی دارند، گفت: افراد مبتلا به فشارخون باید از مصرف کنسرو پرهیز کنند. آب‌میوه‌ها و کنسروها باید در شرایط خاص مصرف شوند و برای افراد سالم توصیه نمی‌شوند.
صادقی در مصاحبه با رادیو گفتگو بر اهمیت بازگشت به روش‌های سنتی و مصرف مواد غذایی ارگانیک تأکید کرد و گفت: ما باید به سمت مصرف مواد غذایی سالم و طبیعی حرکت کنیم و از محصولات صنعتی که کیفیت پایینی دارند، پرهیز کنیم.

لینک کوتاه : https://mednews.ir/?p=1715

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.