• امروز : دوشنبه, ۲۷ بهمن , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 16 February - 2026
کل 881 امروز 7
0

 ۷۵ درصد بیماران مبتلا به صرع با دارو به زندگی عادی بازمی‌گردند

  • کد خبر : 3212
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۲
 ۷۵ درصد بیماران مبتلا به صرع با دارو به زندگی عادی بازمی‌گردند

ابراهیم کوچکی در گفتگو با خبرنگار مهر به مناسبت روز جهانی صرع، با اشاره به تعریف علمی این بیماری اظهار داشت: تشنج به هرگونه اختلال در فعالیت الکتریکی سلول‌های مغزی گفته می‌شود که می‌تواند با علائم مختلفی از حرکات شدید اندام‌ها و بیهوشی گرفته تا علائم خفیف‌تری مانند خیره شدن کوتاه‌مدت، احساس بوی خاص، شنیدن […]

ابراهیم کوچکی در گفتگو با خبرنگار مهر به مناسبت روز جهانی صرع، با اشاره به تعریف علمی این بیماری اظهار داشت: تشنج به هرگونه اختلال در فعالیت الکتریکی سلول‌های مغزی گفته می‌شود که می‌تواند با علائم مختلفی از حرکات شدید اندام‌ها و بیهوشی گرفته تا علائم خفیف‌تری مانند خیره شدن کوتاه‌مدت، احساس بوی خاص، شنیدن صدا یا دیدن تصاویر غیرواقعی و حتی حملات اضطرابی حاد بروز کند.
وی با بیان اینکه تصور عمومی از تشنج تنها به زمین افتادن و دست و پا زدن محدود می‌شود، افزود: تشنج انواع مختلفی دارد که شامل تشنج‌های ژنرالیزه (درگیرکننده کل مغز) و تشنج‌های کانونی (درگیرکننده بخشی از مغز) است و هرکدام می‌توانند علائم متفاوتی ایجاد کنند.
متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه، با اشاره به شیوع این بیماری گفت: حدود یک درصد جمعیت به صرع مبتلا هستند و در منطقه‌ای با جمعیت ۵۰۰ هزار نفر، حدود پنج هزار بیمار مبتلا به صرع وجود دارد. شروع بیماری بیشتر در سنین کودکی است، اما ممکن است در بزرگسالی نیز بروز کند.
کوچکی درباره تعریف صرع توضیح داد: اگر فردی دو بار یا بیشتر دچار حمله تشنج شود، در تعریف صرع قرار می‌گیرد. بروز یک حمله منفرد لزوماً به معنای ابتلا به صرع نیست و نیاز به بررسی تخصصی دارد.
وی تأکید کرد: تشخیص علل این بیماری بر اساس شرح حال، انجام آزمایشات لازم، نوار مغزی و تصویربرداری مغزی انجام می‌شود و مراجعه به متخصص مغز و اعصاب برای بررسی دقیق ضروری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان درباره درمان افزود: داروهای ضدتشنج جدید بسیار مؤثر هستند و اغلب بیماران با مصرف منظم دارو می‌توانند زندگی عادی داشته باشند. قطع ناگهانی دارو بسیار خطرناک است.
وی ادامه داد: درمان دارویی معمولاً بین دو تا پنج سال ادامه دارد و در برخی موارد ممکن است نیاز به مصرف طولانی تر باشد. در صورت تجویز پزشک به قطع دارو، این امر به صورت تدریجی صورت می گیرد. در موارد مقاوم به دارو نیز روش‌های نوینی مانند تحریک عصب واگ یا جراحی‌های کانون صرع قابل انجام است.
کوچکی، با اشاره به باورهای نادرست درباره این بیماری گفت: صرع مسری نیست و در اغلب موارد زمینه ارثی قوی ندارد. همچنین بیماران می‌توانند ازدواج کنند، باردار شوند و حتی پس از یک سال بدون حمله، رانندگی داشته باشند و حتی مشکل اشتغال ندارند.
وی درباره اقدامات اولیه هنگام بروز تشنج تأکید کرد: در صورت مشاهده تشنج، بیمار باید به پهلو خوابانده شود، از قرار دادن شیء داخل دهان خودداری شود و از حرکات دست و پای بیمار جلوگیری نشود. اگر تشنج بیش از پنج دقیقه طول کشید، اولین حمله تشنج رخ داد، یا بیمار باردار بود یا دچار آسیب شد، یا دچار تشنج در استخر شد، باید با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته شود.
این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اهمیت سبک زندگی سالم گفت: خواب منظم، کاهش استرس و پرهیز از مصرف مواد مخدر و برخی داروها مانند ترامادول، آمفتامین‌ها و مواد محرک در کنترل بیماری نقش مهمی دارند.
وی با تأکید بر ضرورت اصلاح نگرش جامعه نسبت به بیماران مبتلا به صرع اظهار کرد: با پیشرفت‌های درمانی، بیماران مبتلا به صرع می‌توانند همانند سایر افراد جامعه تحصیل کنند، شاغل شوند و زندگی موفقی داشته باشند و باید باورهای غلط و نگاه تبعیض‌آمیز نسبت به این بیماری کنار گذاشته شود.

لینک کوتاه : https://mednews.ir/?p=3212

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.