خبر فوری
سیستم اسکن مغز خودکار تورینگ مدیکال مجوز FDA را گرفت کشف محموله ۵۰ میلیارد ریالی تجهیزات پزشکی قاچاق در اصفهان بی‌دی گروه محصولات مراقبت‌های ویژه ادواردز لایف ساینسز را خرید راه‌اندازی دوره آموزشی کولونوسکوپی فوجی فیلم در ۱۶ کشور شهادت امام رضا (ع) تسلیت باد تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی برای تامین برق، گازوئیل آزاد می‌خرند عارف لیست داروهای وارداتی مشمول «حقوق گمرکی و مالیات ارزش افزوده یک درصدی» را ابلاغ کرد کیت تشخیص نیاز به شیمی‌درمانی تولید ایران مجوز مصرف گرفت دستگاه سی‌تی اسکن ۳۲ اسلایس بیمارستان ولیعصر جغتای به بهره‌برداری رسید ۱۹  الی ۲۲ مهرماه۱۴۰۳ اولویت وزارت بهداشت جلوگیری از جهش قیمت تجهیزات پزشکی است وعده وزیر بهداشت: تزریق ۵ همت نقدینگی به حوزه دارو مجوز نخستین دستگاه دوزبندی خودکار انسولین برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ صادر شد خبری دروغ درباره حذف ارز ۴۲۰۰ منتشر کردند، ما با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی موافق بودیم «صولت مرتضوی» رئیس هیأت مدیره بنیاد برکت و «سپهر خلجی» مشاور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام شد
۰۹:۱۵ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۲
تعداد‌بازدید‌: ۸۷۰

مصرف سویا موجب کاهش تری گلیسرید، کلسترول تام، LDL و CRP در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، سویا غنی از پروتئین گیاهی، فیبر، PUFA و فیتواستروژن است و در متاآنالیزی که به تازگی در مجله Adv Nutr چاپ شده، محققان تاثیر مصرف محصولات سویا را بر عوامل خطر قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت بررسی کرده اند. این پژوهش بر روی ۲۲ مطالعه کارآزمایی بالینی با ۸۶۷ شرکت کننده انجام شد.

نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف محصولات سویا (پروتئین سویا، لوبیای سویا و شیر سویا) به طور قابل توجهی سبب کاهش تری گلیسرید، کلسترول تام، LDL و CRP در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود. درحالی که تاثیر معنا داری بر میزان HDL، شاخص توده بدنی، انسولین ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله، HOMA-IR، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک نداشت. با این وجود این پژوهش نشان داد که مصرف مقادیر بالای سویا (بیش از ۳۰ گرم در روز) می‌تواند قند خون ناشتا را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ به طور قابل توجهی کاهش دهد.

به طور کلی یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که مصرف محصولات سویا می‌تواند عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی و عروقی را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشد.

دیابت نوع ۲ (T ۲ D) کنترل نشده با هیپرگلیسمی، التهاب مزمن و دیس لیپیدمی همراه است که در طول زمان می‌تواند منجر به عوارض میکروواسکولار (نفروپاتی، نوروپاتی، رتینوپاتی) و عوارض ماکروواسکولار از جمله تصلب شرایین و بیماری‌های قلبی و عروقی (CVDs) شود.

در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ و میر زودرس ناشی از علل قلبی و عروقی، ۲ برابر بیشتر از سایر افراد است. شواهد قوی نشان می‌دهد با اصلاح سبک زندگی، از جمله رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی و پرهیز از سیگار می‌توان از T ۲ D و CVD پیشگیری کرد.

برچسب ها: سویا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: