خبر فوری
آلوده بودن هوای تهران برای گروه‌های حساس ثبت ۲۵۰ ماموریت امداد و نجات در ۷۲ ساعت گذشته ارائه خدمات درمانی با کیفیت به مجروحان حادثه انفجار پیجرها آخرین جزئیات از محدودیت‌های ترافیکی محور‌های شمالی در پایان هفته رفع اثرات گرما با استفاده از طب سنتی به درخواست وزارت بهداشت و با تائید سرپرست ریاست جمهوری، مصوبات جلسه هشتاد و دوم هیات مقررات زدایی و بهبود کسب و کار لغو شد! معاون قوه قضائیه: باید شرایطی را ایجاد کرد تا جامعه پزشکی با آرامش خاطر به مداوای بیماران بپردازد تالار مفاخر پزشکی ایران در راستای تکریم از شخصیت‌های بزرگ عالم پزشکی ایران، رونمایی می‌شود رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور: گرامیداشت پیشکسوتان، بزرگان و مفاخر پزشکی ایران وظایف ماست انتقاد رئیس سازمان نظام پزشکی کشور از انتشار برخی محتوای علیه جامعه پزشکی در صدا و سیما/ جلوی شارلاتانیزم به نام طب باید بایستیم رئیس مجمع عمومی نظام پزشکی ایران: باید تلاش شود امید به جامعه پزشکی برگردد رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: بی مهری ها به جامعه پزشکی مقدمات مهاجرت پزشکان را فراهم میکند پیشنهاد راه‌اندازی انجمن ورزشی برای پزشکان/استفاده از ظرفیت علمی پزشکان برای ورزشکاران تیم‌های ملی و ورزش همگانی جامعه یادداشت رئیس کل سازمان نظام پزشکی: سالها مشعل ما پیشرو دنیا بود
۲۱:۵۹ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۱
تعداد‌بازدید‌: ۳۶۲

برخی از پژوهش‌ها نشان می دهد که استرس همه گیری کرونا می‌تواند سبب اختلال در عملکرد تخمدان‌ها در زنان شود.

طبق برخی از تحقیقاتی که به تازگی در خصوص بیماری کووید۱۹ به انجام رسیده است، استرس همه گیری می‌تواند به شکلی نامحسوس بر روی تخمدان زنان تأثیرگذار باشد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بر اساس یک پژوهش جدید، استرس همه گیری با اختلال در تخمک گذاری در بسیاری از زنان بدون تغییرات آشکاری در چرخه قاعدگی در ارتباط است.

محققان به تازگی در نشست سالانه «انجمن غدد درون ریز» گزارش دادند از ۱۱۲ زنی که در طول همه گیری کرونا مورد بررسی قرار گرفتند، نزدیک به ۶۶ درصد از آن‌ها دارای اختلال در زمینه تخمک گذاری از سوی تخمدان هایشان بودند، این در حالی است که تنها ۱۰ درصد از ۳۰۱ زنی که ۱۳ سال قبل مورد پژوهش قرار گرفته بودند، دارای چنین مشکلی بودند.

تخمک گذاری یا آزادشدن تخمک از تخمدان ها، بطور کلی حدود دو هفته پیش از آغاز دوره قاعدگی در زنان اتفاق می‌افتد. اختلالاتی که در طول همه گیری ظاهر شد، شامل آزادشدن تخمک پیش از آمادگی رحم برای بارداری، و نیز آزاد نشدن کلی تخمک بوده است.

زنان در هر دو مطالعه سنین مابین ۱۹ تا ۳۵ سال داشتند و از دارو‌های ضدبارداری هورمونی استفاده نمی‌کردند. با این حال، یادداشت‌هایی که از سوی شرکت کنندگان نگه داری می‌شد، نشان از افسردگی، ناامیدی، خلق و خوی منفی، مشکلات خواب و سردرد را در طول همه گیری نشان می‌داد.

دکتر «جریلین پریور» (Jerilynn Prior) از دانشگاه بریتیش کلمبیا در ونکوور کانادا در این باره گفت: با مقایسه این دو پژوهش، به ویژه یادداشت‌های روزانه (افراد شرکت کننده) می‌توان به این نتیجه رسید که همه گیری ویروس «SARS-CoV۲» (ویروس عامل کووید-۱۹) سبب اختلالات خاموش در روند تخمک گذاری در اغلب دوره‌های منظم قاعدگی در زنان می‌شود.

وی گفت: با گذشت زمان، اختلالات تخمک گذاری مداوم می‌تواند خطر ناباروری، از دست دادن استخوانها، حملات اولیه قلب، سرطان‌های سینه و آندومتر را افزایش دهد.

منبع: خبرگزاری رویترز

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: