خبر فوری
سرپرست دفتر ارتقای سلامت و خدمات پرستاری وزارت بهداشت منصوب شد مصوبات جدید شورای آموزش دندانپزشکی تخم‌مرغ را فقط پخته مصرف کنید راه‌اندازی شبکه‌ای یکپارچه از مراکز تخصصی درمان ناباروری اطلاع‌رسانی به‌موقع، سپر نظام سلامت در برابر موج شایعات است شیر مادر موجب درمان زردی نوزاد می‌شود رییس دبیرخانه ستاد اجرایی کشوری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع منصوب شد ابلاغ دستورالعمل رفاهیات کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی از سوی وزارت بهداشت پیاده سازی نظام مراقبت غذا و تغذیه در شبکه بهداشتی کشور هشدار درباره شیوع اندومتریوز در زنان سن بالای بارداری؛ زنگ خطر برای مادران آینده بیانیه معاون پرستاری وزارت بهداشت در وبینار روز جهانی پرستار کاهش ۳.۱ درصدی تلفات جاده‌ای در سال گذشته اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل قانون کار از سال ۱۴۰۴ برای کارکنان مشاغل کارگری نظام سلامت افزایش مبلغ اضافه‌کار پرتوکاران و آزمون استخدامی در مراحل نهایی پیگیری
۱۵:۳۵ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۴
تعداد‌بازدید‌: ۴۴

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اجرای موفق برنامه غربالگری نوزادان در استان فارس، از شناسایی سه هزار و ۱۱۷ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید از زمان آغاز اجرای این برنامه خبر داد.

به گزارش مدنیوز، «اورنگ ایلامی»، با اشاره به آغاز هفته ملی «تیروئید» اظهار کرد: برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان از سال ۱۳۸۴ در استان فارس آغاز شد و همچنان با گستردگی قابل توجهی اجرا می‌شود.

او تصریح کرد: در حال حاضر، دانشگاه علوم پزشکی شیراز با ۵۴ مرکز فعال غربالگری نوزادان، ۸ پزشک فوق تخصص و متخصص غدد در شیراز، ۲۱ پزشک در شهرستان‌ها، ۱۱۶ کارشناس نمونه‌گیر و ۳۴ کارشناس مسوول برنامه در ستاد شهرستان‌ها، همکاری مستمری در اجرای این برنامه دارند؛ علاوه بر این تمامی کارشناسان، کاردان‌ها، بهورزان و مراقبان سلامت در سیستم بهداشتی نیز در این فرایند نقش فعالی ایفا می‌کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه از ابتدای اجرای این برنامه تا کنون، سالانه بیش از ۵۰ هزار نوزاد غربالگری شده اند بیان کرد: طی این مدت سه هزارو ۱۱۷ نوزاد مبتلا به کم‌کاری تیروئید شناسایی و تحت درمان قرار گرفته اند.

پوشش ۱۰۰درصدی غربالگری نوزادان در فارس

ایلامی با بیان اینکه طبق آخرین آمارها، پوشش برنامه غربالگری نوزادان در کشور ۹۹ و نیم درصد و در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۱۰۰ درصد است، افزود: همچنین، پوشش غربالگری زودهنگام نوزادان در روز‌های سه تا پنج تولد در کشور، ۸۷ درصد و در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۹۲ و هفت دهم درصد است که موفقیت چشمگیر این برنامه در استان را نشان می‌دهد.

وی در ادامه به نتایج مطالعات انجام شده در این زمینه اشاره و بروز بالای بیماری کم‌کاری تیروئید نوزادان را چندعاملی تفسیر کرد و گفت: عوامل مهمی، چون ازدواج‌های فامیلی، وجود بیماری‌های تیروئیدی در مادر و خویشاوندان درجه یک و اختلالات ید دریافتی، از جمله مهمترین عوامل مؤثر بر بروز بالای این بیماری است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: برای کاهش خطر ابتلا به کم‌کاری تیروئید، به ویژه در نوزادان، انجام غربالگری به‌موقع حیاتی است که به تشخیص زودهنگام بیماری و درمان به هنگام آن کمک می‌کند و از بروز عوارض جدی مانند مشکلات عصبی مغزی، عقب‌ماندگی ذهنی و صدمات غیرقابل برگشت به چشم‌ها، استخوان‌ها، کبد و طحال پیشگیری می‌کند؛ همچنین در برخی موارد نبود امکان تشخیص و درمان به موقع، می‌تواند موجب مرگ بیمار شود.

او با تاکید بر آموزش مستمر مردم در خصوص چگونگی نگهداری و مصرف نمک‌های یددار گفت: مصرف نمک تصفیه شده به میزان مجاز، مصرف غذا‌های دریایی و رعایت اصول صحیح طبخ غذا برای حفظ ید موجود در غذا نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: مصرف نکردن خودسرانه دارو‌ها و پرهیز از مصرف «بتادین» برای انجام ضدعفونی ناف نوزاد و یا در دوران باردار و زایمان، از جمله توصیه‌های کلیدی برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری است.

اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه در پیشگیری و کنترل تیروئید

ایلامی به اقدامات معاونت بهداشت علوم پزشکی شیراز در شناسایی، کنترل و درمان بیماری تیروئید پرداخت و گفت: این معاونت با ساختار منسجم و همکاری گسترده کارکنان بهداشتی، اقدامات مؤثری را در پیشگیری و کنترل کم‌کاری تیروئید در استان فارس انجام داده است.

وی اظهارکرد: فعالیت متمرکز ۵۴ مرکز غربالگری نوزادان، حضور پزشکان فوق تخصص در شیراز و شهرستان‌ها، مشارکت فعال کارشناسان نمونه‌گیر و مسوولان برنامه در سطوح مختلف از جمله اقدامات مهم معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پیشگیری و کنترل کم‌کاری تیروئید در استان فارس است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: