خبر فوری
سرپرست دفتر ارتقای سلامت و خدمات پرستاری وزارت بهداشت منصوب شد مصوبات جدید شورای آموزش دندانپزشکی تخم‌مرغ را فقط پخته مصرف کنید راه‌اندازی شبکه‌ای یکپارچه از مراکز تخصصی درمان ناباروری اطلاع‌رسانی به‌موقع، سپر نظام سلامت در برابر موج شایعات است شیر مادر موجب درمان زردی نوزاد می‌شود رییس دبیرخانه ستاد اجرایی کشوری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع منصوب شد ابلاغ دستورالعمل رفاهیات کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی از سوی وزارت بهداشت پیاده سازی نظام مراقبت غذا و تغذیه در شبکه بهداشتی کشور هشدار درباره شیوع اندومتریوز در زنان سن بالای بارداری؛ زنگ خطر برای مادران آینده بیانیه معاون پرستاری وزارت بهداشت در وبینار روز جهانی پرستار کاهش ۳.۱ درصدی تلفات جاده‌ای در سال گذشته اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل قانون کار از سال ۱۴۰۴ برای کارکنان مشاغل کارگری نظام سلامت افزایش مبلغ اضافه‌کار پرتوکاران و آزمون استخدامی در مراحل نهایی پیگیری
۱۲:۱۶ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۴
تعداد‌بازدید‌: ۵۷

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت، از اجرای برنامه‌های مکمل‌یاری آهن و ویتامین D در مدارس کشور خبر داد و هدف این اقدامات را کاهش کمبود ریزمغذی‌ها در میان دانش‌آموزان عنوان کرد.

به گزارش مدنیوز، احمد اسمعیل‌زاده، ضمن اعلام این خبر اعلام گفت: برنامه مکمل‌یاری با آهن به مدت ۲۳ سال است که در مدارس متوسطه اول و دوم دخترانه اجرا می‌شود. طبق این برنامه، دانش‌آموزان دختر دبیرستانی هر هفته یک عدد قرص آهن به مدت چهار ماه در سال تحصیلی دریافت می‌کنند.

وی گفت: مکمل‌ها از طریق مراکز بهداشتی به مدیران مدارس تحویل داده می‌شود و مسئولیت اجرای برنامه با مدیران مدارس است.

اسمعیل‌زاده افزود: کمبود آهن باعث کم‌خونی، اختلال تمرکز، کاهش قدرت یادگیری، خستگی زودرس و ضعف سیستم ایمنی می‌شود. برای پیشگیری، علاوه بر مصرف مکمل، رعایت تنوع غذایی و مصرف منابع آهن مثل گوشت و حبوبات نیز توصیه می‌شود.

وی در مورد نحوه اجرا گفت: پیش از توزیع مکمل‌ها، آموزش‌های لازم توسط کارشناسان تغذیه مراکز سلامت به معلمان، مراقبین بهداشت، دانش‌آموزان و والدین ارائه می‌شود.

به گفته وی، روند مکمل‌یاری آهن از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ از ۵۷ درصد به ۹۱ درصد افزایش یافته است.

اسمعیل‌زاده همچنین درباره مکمل‌یاری ویتامین D اظهار داشت: این برنامه از سال ۱۳۹۳ آغاز شده و اکنون در تمامی مدارس متوسطه دخترانه و پسرانه، هر ماه یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی توزیع می‌شود.

وی تاکید کرد: با وجود اجرای برنامه در مدارس و مراکز سلامت و حتی خرید شخصی از داروخانه‌ها، کمبود ویتامین D همچنان شایع است. دفتر بهبود تغذیه در حال برنامه‌ریزی برای مداخلات لازم در این زمینه است.

او گفت: میزان مشارکت در برنامه مکمل‌یاری ویتامین D نیز در سه سال اخیر از ۵۱ درصد به ۸۰ درصد افزایش یافته که نشان‌دهنده همکاری مؤثر بین وزارت بهداشت، آموزش‌وپرورش و والدین است.

اسمعیل‌زاده گفت: اجرای برنامه با چالش‌هایی مانند محدود بودن بودجه، همکاری‌نکردن برخی مدیران مدارس و مقاومت دانش‌آموزان در مصرف مکمل‌ها مواجه است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت با آموزش به معلمان و دانش‌آموزان درصدد رفع این چالش‌هاست. همچنین در حال همکاری با شرکت‌های دارویی برای استفاده از مکمل‌هایی با عوارض گوارشی کمتر می‌باشد تا پذیرش مصرف مکمل‌ها افزایش یابد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: