خبر فوری
واکسیناسیون؛ تنها راه مقابله با سرخک چهارمین آیین تجلیل از حافظان جوان قرآن کریم فراجا برگزار می‌شود تاثیر مصرف شیر روزانه در رشد قدی کودکان ورود جدی وزارت بهداشت و ساترا برای مقابله با ترویج دخانیات در شبکه نمایش خانگی والدین نسبت به نشانه‌های اولیه بروز اختلالات روانپزشکی در کودکان هوشیار باشند مصرف نوشابه برای بهبود سوءهاضمه و اسهال مفید نیست انعقاد تفاهم‌نامه روستایی معاونت بهداشت با بیمه‌های سلامت و تأمین اجتماعی سرپرست دفتر ارتقای سلامت و خدمات پرستاری وزارت بهداشت منصوب شد مصوبات جدید شورای آموزش دندانپزشکی تخم‌مرغ را فقط پخته مصرف کنید راه‌اندازی شبکه‌ای یکپارچه از مراکز تخصصی درمان ناباروری اطلاع‌رسانی به‌موقع، سپر نظام سلامت در برابر موج شایعات است شیر مادر موجب درمان زردی نوزاد می‌شود رییس دبیرخانه ستاد اجرایی کشوری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع منصوب شد ابلاغ دستورالعمل رفاهیات کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی از سوی وزارت بهداشت
۱۵:۴۶ - ۰۷ آبان ۱۴۰۱
تعداد‌بازدید‌: ۴۲۶

پرتقال دارای طبع معتدل است و ترکیباتی نظیر روغن فرار، نشاسته، چربی، قند نوعی ماده تلخ، فلاونویید‌ها و ویتامین‌های A و B و C را دارد همچنین املاح معدنی به ویژه سدیم که در پرتقال رسیده به وفور یافت می‌شود.

پرتقال دارای طبع معتدل است و ترکیباتی نظیر روغن فرار، نشاسته، چربی، قند نوعی ماده تلخ، فلاونویید‌ها و ویتامین‌های A و B و C را دارد همچنین املاح معدنی به ویژه سدیم که در پرتقال رسیده به وفور یافت می‌شود.

تورونچ یا پرتقال از خانواده مرکبات (Rutaceae) است و دامنه انتشار و محل‌های عمده رویش این گیاه پرتقال ابتدا از چین به هند بوده است و سپس مسلمانان بخصوص عثمانی‌ها آن را به اروپا بردنند در حال حاضر بیش از ۲۰۰نوع از این میوه در آمریکا کاشته می‌شود در ایران نیز به عنوان یک محصول باغی به شکل گسترده‌ای مورد کاشت و پرورش قرار می‌گیرد.

طبع پرتقال

پرتقال دارای طبع معتدل است و ترکیباتی نظیر روغن فرار، نشاسته، چربی، قند نوعی ماده تلخ، فلاونویید‌ها و ویتامین‌های A و B و C را دارد همچنین املاح معدنی به ویژه سدیم که در پرتقال رسیده به وفور یافت می‌شود.

خواص درمانی پرتقال

پرتقال این گیاه دارویی با ارزش را چینی‌ها به دنیا معرفی کردند و در قرون وسطی پزشکان عرب به آن توجه خاصی داشتند در قرن شانزدهم عصاره روغنی پرتقال به نام روغن نرولی کشف شد که دارای خواص ضدعفونی کننده و معطر است.



میوه پرتقال در چین به شکل رسیده ونارس استفاده دارویی داشته و به عنوان محرک گوارش و ضد یبوست استفاده می‌شود. برای درمان سرفه‌های خشک، آرامش اعصاب، بی خوابی و شک عصبی مفید است ودر طب سنتی چین عقیده بر این است که مصرف میوه پرتقال موجب تحریک انرژی راکد در بدن می‌شود.



پوست میوه به شکل تازه و خشک شده استفاده دارویی داشته و برای تقویت سیستم گوارشی و دستگاه تنفسی و خلط آور مفید است

خواص دمکرده پوست پرتقال

دمکرده پوست پرتقال را می‌توان هم از پوست خشک هم از پوست تازه تهیه کرد برای منظور مقدار ۱۰گرم پوست تازه ویا۵ گرم پوست خشک را به یک لیوان آب جوش اضافه کرده. به مدت ۵ دقیقه جوشانده و برای درمان ناراحتی‌های گوارشی نظیر سوء هاضمه، یبوست، نفخ و نیز درمان ناراحتی‌های دستگاه گوارشی روزانه ۳ فنجان مصرف کنید.



دمکرده پوست پرتقال را با مقدار مساوی عسل ترکیب کرده و پس از خنک شدن برای درمان سرفه به مقدار ۲ الی ۴ میلی لیتر تا بهبودی کامل مصرف کنید.

تنتور

تنتور تهیه شده از میوه‌های پرتقال دارای اثر‌های درمانی مفید بر بیماری‌های سیستم عصبی نظیر ترس، بیخوابی و شک عصبی بوده وبرای این منظور می‌توان ۱۰قطره از تنتور میوه پرتقال را در موقع خواب میل کرد.

عرق

عرق تهیه شده از شکوفه‌های پرتقال که تبخیر شده به عنوان یک داروی ضد نفخ، آرامبخش، ضد اضطراب و بی خوابی مفید بوده است. وبرای این منظور می‌توان ۵ الی ۱۰ قطره در هر وعده به غذا اضافه کرده و میل کنید.



کرم: ۱الی۲ قطره از روغن نرولی را به کرم‌های مرطوب کننده پوست اضافه کرده و برای درمان ضایعات پوستی از آن استفاده کنید.

منبع: محیانیوز

برچسب ها: پرتقال یبوست
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: