خبر فوری
سیستم اسکن مغز خودکار تورینگ مدیکال مجوز FDA را گرفت کشف محموله ۵۰ میلیارد ریالی تجهیزات پزشکی قاچاق در اصفهان بی‌دی گروه محصولات مراقبت‌های ویژه ادواردز لایف ساینسز را خرید راه‌اندازی دوره آموزشی کولونوسکوپی فوجی فیلم در ۱۶ کشور شهادت امام رضا (ع) تسلیت باد تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی برای تامین برق، گازوئیل آزاد می‌خرند عارف لیست داروهای وارداتی مشمول «حقوق گمرکی و مالیات ارزش افزوده یک درصدی» را ابلاغ کرد کیت تشخیص نیاز به شیمی‌درمانی تولید ایران مجوز مصرف گرفت دستگاه سی‌تی اسکن ۳۲ اسلایس بیمارستان ولیعصر جغتای به بهره‌برداری رسید ۱۹  الی ۲۲ مهرماه۱۴۰۳ اولویت وزارت بهداشت جلوگیری از جهش قیمت تجهیزات پزشکی است وعده وزیر بهداشت: تزریق ۵ همت نقدینگی به حوزه دارو مجوز نخستین دستگاه دوزبندی خودکار انسولین برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ صادر شد خبری دروغ درباره حذف ارز ۴۲۰۰ منتشر کردند، ما با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی موافق بودیم «صولت مرتضوی» رئیس هیأت مدیره بنیاد برکت و «سپهر خلجی» مشاور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام شد
۰۹:۰۶ - ۳۱ شهريور ۱۴۰۲
تعداد‌بازدید‌: ۲۵۳

 محققان ارتباط بالقوه‌ای بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده، به ویژه آنهایی که حاوی شیرین‌ کننده‌های مصنوعی هستند و افزایش خطر ابتلا به افسردگی را کشف کرده‌اند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا از ارث، با توجه به اینکه غذاهای فوق فرآوری شده با مشکلات سلامت جسمانی مانند حملات قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا مرتبط هستند، این اولین مطالعه جامعی است که به ارتباط احتمالی با افزایش موارد افسردگی اشاره می‌کند.

این یافته‌ها از داده‌های بیش از سه دهه سوابق رژیم‌ غذایی و سلامت روان بیش از ۳۰ هزار زن میانسال به دست آمده است و همه شرکت‌کنندگان در ابتدا هیچ افسردگی نداشتند.

این تحقیق که به‌طور مشترک توسط بیمارستان عمومی ماساچوست آمریکا و دانشکده پزشکی هاروارد آمریکا انجام شد، عادات غذایی این زنان را از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۷ تجزیه و تحلیل کرد.

محققان الگوهای مصرف غذاهای مختلف فوق فرآوری شده ازجمله غلات، تنقلات شیرین و شور، وعده‌های غذایی آماده، نوشیدنی‌های حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی، گوشت فرآوری شده، محصولات لبنی، چربی‌ها و سس‌ها را به دقت تجزیه‌ و تحلیل کردند. همچنین عواملی مانند وضعیت اجتماعی و اقتصادی، انتخاب‌های سبک زندگی و سایر عوامل مرتبط با سلامت مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج نشان داد که خطر ابتلا به افسردگی در افرادی که روزانه ۹ وعده یا بیشتر از غذاهای فوق فرآوری شده استفاده می‌کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر از چهار وعده از این مواد غذایی مصرف می‌کنند، ۴۹ درصد افزایش می‌یابد.

علاوه بر این، افرادی که مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده خود را حداقل سه وعده در روز کاهش دادند، در مقایسه با افرادی که مصرف مداوم خود را حفظ کردند، خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دادند.

محققان یک نتیجه قابل‌توجه در مورد شیرین کننده‌های مصنوعی را نشان دادند. محققان بیان کردند که این شیرین کننده‌ها ممکن است مکانیسم‌های سیگنال‌دهی خاصی را در مغز تحریک کنند که برای تنظیم خلق وخوی مهم است.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که مصرف بیشتر غذاهای فوق فرآوری‌ شده به‌ویژه شیرین‌ کننده‌های مصنوعی و نوشیدنی‌های مصنوعی شیرین شده، با افزایش خطر افسردگی مرتبط است.

نتایج این تحقیق در مجله JAMA Network Open منتشر شده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: