
در اولین نشست هماندیشی راهکارهای کاهش مخاطرات و ارتقای سلامت روان در شبکه نمایش خانگی، بر لزوم همکاری با مشاوران سلامت روان پیش از تولید مجموعههای نمایشی و نقش رسانه در شکلدهی باورهای اجتماعی تأکید شد.
به گزارش مدنیوز، محمدرضا شالبافان مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در این نشست که روز دوشنبه اول اردیبهشت در محل ساترا (سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر) با حضور جمعی از مسئولان و کارشناسان برگزار شد، با اشاره به قدرت بیبدیل رسانه در شکلدهی باورهای اجتماعی و هدایت افکار عمومی، بر ضرورت تعامل با صاحبان سکوهای نمایش خانگی برای کاهش آسیبهای روانی-اجتماعی و ارتقای سلامت روان تأکید کرد.
وی گفت: برداشتهای نادرست از اختلالات روانی موجب انگ اجتماعی شده و افراد را از مراجعه به روانپزشک یا روانشناس بازمیدارد که این مسئله روند درمان را مختل میسازد.
شالبافان همچنین بر لزوم حضور مشاوران سلامت روان پیش از تولید آثار نمایشی تأکید کرد.
در ادامه نشست، نحوه نمایش آسیبهایی نظیر خودکشی، سوءمصرف الکل و مواد، استعمال دخانیات، طلاق و نقش خانواده در آثار نمایشی، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
معصومه میرگلوبیات، رئیس گروه بهداشت روان و رسانه، نیز با اشاره به روند رو به رشد آسیبهای اجتماعی، بر پیامدهای آن، چون کاهش کیفیت زندگی، تأثیر منفی بر جوانان و تحمیل هزینههای سنگین به نظام سلامت تأکید کرد.
در پایان، این نشست مقرر شد نشستهای تخصصی مشابه با حضور دیگر فعالان حوزه نمایش خانگی ادامه یابد.