خبر فوری
۱۴:۳۲ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
تعداد‌بازدید‌: ۲۶

وزرای بهداشت ایران و چین با تأکید بر توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه سلامت، بر گسترش تعاملات در زمینه تولید دارو، تجهیزات پزشکی، بهداشت و طب سنتی‌توافق کردند.

به گزارش مدنیوز، محمد رضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دیدار با هی چو، وزیر کمیسیون ملی سلامت جمهوری خلق چین درخصوص گسترش همکاری در حوزه سلامت به بحث و گفتگو پرداختند.

هی چو در این دیدار گفت: حضور و شرکت شما در هشتمین نشست اجلاس وزرای بهداشت سازمان همکاری شانگ‌های نشانگر حمایت کشور شما از چین بر ریاست وزرای بهداشت شانگ‌های است.

وی گفت: ایران در دوران کرونا و همراهی با کارشناسان آزمایشگاهی برای امنیت بهداشت در سطوح جهانی تلاش کرد.

هی چو گفت: کشور چین با سرمایه گذاری کم به دستاورد‌های زیادی دست یافته است. در طی کرونا، علیرغم اینکه بعضی از افراد موضوع کرونا را سیاسی کرده و ادعا کردند که یک کشور باعث این ویروس شده، ما توانستیم واکسن کرونا را به میزان زیاد تولید کرده و در اختیار سایر کشور‌ها قرار دادیم.

وی آمادگی کشور چین برای همکاری و کمک به حوزه سلامت ایران را اعلام کرد.

ظفرقندی وزیر بهداشت کشورمان در این دیدار ابتدا از طرف چینی برای در اختیار گذاشتن واکسن سینوفارم و اعزام کارشناسان آزمایشگاهی قدردانی و ابراز امیدواری کرد: با نهایی شدن برنامه همکاری بیست و پنج ساله بین ایران و چین، همکاری‌های دو کشور در حوزه سلامت گسترش یابد. با توجه به توقف جمعیت در چین، این موضوع می‌تواند یک زمینه همکاری مناسب باشد.

وزیر بهداشت خواستار همکاری با چین در حوزه تامین مواد اولیه دارویی، دارو‌های گیاهی، هوشمند سازی بیمارستان‌ها و سلامت الکترونیک و کنترل بیماری شد.

پیرصالحی، معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو نیز در این دیدار گفت: ما سالانه ۷۰ میلیون دلار تبادلات مالی با کشور چین داریم و علاقمند هستیم مواد اولیه دارو‌ها را از کشور چین خریداری کرده و در تامین واکسن و انتقال دانش فنی همکاری کنیم.

همچنین علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن تشکر از کشور چین برای تامین واکسن سینوفارم طی شیوع کرونا، گفت: بیش از ۶۰ درصد از واکسن خود را از چین خریداری کردیم. کشور‌های چین در شاخص‌های سلامت به پیشرفت‌های خوبی دست یافته است.

رئیسی گفت: کرونا ثابت کرد که اگر بخواهیم از مردم خود حفاظت کنیم، باید همکاری بین المللی داشته باشیم.

در پایان این دیدار هی چو، وزیر کمیسیون ملی سلامت جمهوری خلق چین، ضمن ابراز تاسف از انفجار شدید در بندر عباس، آمادگی خود را جهت هر گونه کمک به طرف ایرانی اعلام کرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: