خبر فوری
۰۹:۳۶ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴
تعداد‌بازدید‌: ۲۱

تلفات جاده‌ای در سال گذشته با کاهش ۳.۱ درصدی به ۱۹۴۳۵ نفر رسید؛ نیمی از این قربانیان تنها در ۷ استان کشور جان باختند.

به گزارش مدنیوز، طبق آمار‌های سازمان پزشکی قانونی که متولی اعلام آمار‌های فوتی تصادفات در کشور است، سال گذشته در این حوادث ۱۹۴۳۵ نفر جان خود را از دست داده اند و در مقایسه با سال ۱۴۰۲ که متوفیات این حوادث ۲۰۰۴۵ نفر بوده، ۶۱۰ نفر کمتر جان باخته اند؛ به عبارت دیگر ۳.۱ درصد کاهش متوفیات در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲.

سال گذشته بر اساس آمارها، استان‌های فارس با ۱۵۶۰ نفر، تهران با ۱۴۳۹ نفر، خراسان رضوی با ۱۳۳۵ نفر، کرمان با ۱۳۱۱ نفر، سیستان و بلوچستان با ۱۲۸۰ نفر، خوزستان با ۱۲۱۰ نفر و اصفهان با ۱۱۸۶ نفر، مرگ بار‌ترین استان‌ها در تصادفات بوده اند که مرگ و میر آن‌ها بیش از ۱۰۰۰ نفر بوده است. به بیان دیگر، ۹۳۲۱ نفر و حدود ۴۸ درصد از فوتی‌های تصادفات سال گذشته در کشور مربوط به این ۷ استان بوده است.

از سوی دیگر گرچه آمار‌های فوتی‌های تصادفات سال گذشته نسبت به ۱۴۰۲ حدود ۳.۱ درصد کاهش یافته، اما برخی استان‌ها در همان سال گذشته هم نسبت به سال قبلش، فوتی‌های بیشتری را تجربه کرده اند. از جمله یزد با ۱۵.۶ درصد، اردبیل با ۱۱.۹ درصد، کردستان با ۱۰.۷ درصد، گلستان با ۸.۵ درصد، خوزستان با ۶.۹ درصد، زنجان و قزوین با ۶.۲ درصد، سمنان با ۳.۸ درصد، کهگیلویه و بویراحمد با ۲.۷ درصد و کرمانشاه با ۱ درصد افزایش.

همچنین استان‌های خراسان جنوبی با ۱۹.۷ درصد، مرکزی با ۱۵.۶ درصد، آذربایجان غربی با ۱۳.۶ درصد و سیستان و بلوچستان با ۱۰.۹ درصد کاهش، بیشترین کاهش فوتی‌های تصادفات در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ را تجربه کرده اند.

فوتی‌های ۲۰ هزار نفری تصادفات که البته از دیدگاه صاحب نظران و سیاستگذاران حوزه سلامت، تا حد زیادی قابل پیشگیری است، وزارت بهداشت را بر آن داشت که پیشنهاد اجرای پویش ملی نه به تصادف! را به هیات دولت ارائه دهد که اواخر سال گذشته در فاز نخست با هدف ارتقای فرهنگ رانندگی و تقویت اطلاع رسانی در زمینه کاهش تصادفات از ابتدای اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ در کشور با مشارکت دستگاه‌های اجرایی، اطلاع رسانی، رسانه ها، اعضای هیات دولت، هنرمندان و سیاستگذاران اجرایی شد.

در فاز‌های بعدی این پویش در بلندمدت، اهدافی همچون ارتقای زیرساخت‌های جاده ای، خودرو‌ها و قوانین راهنمایی را به عنوان سایر اجزای تصادفات در کنار عامل انسانی –که در فاز نخست تمرکز بر آن بود- را در دستور کار دارد.

حسین کرمانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت و معاون اجرایی پویش ملی نه به تصادف! نیز روز گذشته در توییتی در شبکه ایکس با اشاره به آمار‌های فوتی‌های تصادفات در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ تاکید کرد که «البته به عنوان مجری پویش نه به تصادف صادقانه می‌گویم که این کاهش ارتباط معنی‌داری با پویش ندارد، اما نوعی ذخیره مردمی برای سال پیش رو، بویژه تیر، مرداد و شهریور خواهد بود. ما مردم می‌دانیم که در وضعیت موجود قانون، جاده و ماشین، چاره‌ای جز رانندگی ایمن نداریم!».

همانگونه که ظفرقندی، وزیر بهداشت نیز بار‌ها تاکید کرد، این پویش یک خیر عمومی است که البته برای مشارکت در آن، هیچ گروه و دیدگاهی، اختلاف نظری برای مشارکت ندارند چراکه هدف غایی آن، نجات جان انسانهاست که امید می‌رود با اجرای این پویش، هر سال تعداد فوتی‌ها و آسیب‌های ناشی از تصادفات در کشور کاهش یابد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: