خبر فوری
واکسیناسیون؛ تنها راه مقابله با سرخک چهارمین آیین تجلیل از حافظان جوان قرآن کریم فراجا برگزار می‌شود تاثیر مصرف شیر روزانه در رشد قدی کودکان ورود جدی وزارت بهداشت و ساترا برای مقابله با ترویج دخانیات در شبکه نمایش خانگی والدین نسبت به نشانه‌های اولیه بروز اختلالات روانپزشکی در کودکان هوشیار باشند مصرف نوشابه برای بهبود سوءهاضمه و اسهال مفید نیست انعقاد تفاهم‌نامه روستایی معاونت بهداشت با بیمه‌های سلامت و تأمین اجتماعی سرپرست دفتر ارتقای سلامت و خدمات پرستاری وزارت بهداشت منصوب شد مصوبات جدید شورای آموزش دندانپزشکی تخم‌مرغ را فقط پخته مصرف کنید راه‌اندازی شبکه‌ای یکپارچه از مراکز تخصصی درمان ناباروری اطلاع‌رسانی به‌موقع، سپر نظام سلامت در برابر موج شایعات است شیر مادر موجب درمان زردی نوزاد می‌شود رییس دبیرخانه ستاد اجرایی کشوری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع منصوب شد ابلاغ دستورالعمل رفاهیات کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی از سوی وزارت بهداشت
۲۰:۴۴ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
تعداد‌بازدید‌: ۳۶۴

کلیره نام یک نان در کردستان است که در ایام ماه مبارک رمضان تهیه می‌شود. زنان کُرد طبق آیین دیرینه‌شان این نان را برای شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان می‌پزند و بعد از پخت، آن را بین همسایگان و اهالی محل تقسیم می‌کنن

کولیره نوعی نان سنتی است که کردستانی‌ها از گذشته‌های دور در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان آن را می‌پزند.

کلیره نام یک نان در کردستان است که در ایام ماه مبارک رمضان تهیه می‌شود. زنان کُرد طبق آیین دیرینه‌شان این نان را برای شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان می‌پزند و بعد از پخت، آن را بین همسایگان و اهالی محل تقسیم می‌کنند.

برای پخت کولیره آرد، مغز گردو و مقداری روغن را با هم مخلوط می‌کنند و در تنور می‌گذارند.

پخت کولیره از روز ۲۶ ماه مبارک رمضان و بعد از نماز ظهر شروع می‌شود و خمیر‌های آماده شده، در روز ۲۷ رمضان به تنور می‌روند.

هنوز هم مردم بانه و روستا‌های اطراف کولیره را می‌پزند. بیشتر خانواده‌های طبقه متوسط و بالای بانه این نان را در تعداد زیاد پخت می‌کنند تا بین نیازمندان توزیع شود.

کلیره

همچنین برخی افراد بعد از افطاری و خواندن نماز عشاء نیزکولیره‌ها را به مسجد می‌برند و همراه با ماست در میان نمازگزاران توزیع می‌کنند.

اما نکته جالب این است که مردم بانه از گذشته کولیره‌ها را در اندازه‌های کوچک می‌پزند تا تعدادی ۶ یا ۷ تایی از این کولیره‌ها را به نخ بکشند و در انبار برنج یا آرد قرار دهند. به این امید که خیر و برکت ماه رمضان به زندگی آن‌ها برکت دهد.

منبع: همشهری

برچسب ها: نان کردستان
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: