خبر فوری
تسلیت رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در پی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین «حسینعلی نیری» فرصت مجدد ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی از ۱۷ فروردین آغاز نام‌نویسی آزمون مدارس سمپاد از فردا ثبت بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور طی ۲۰ روز اخیر پاسخگویی به نیاز درمانی بیش از ۹۲‌ هزار مراجعه کننده در نوروز/ واکسیناسیون حجاج در ایام تعطیل ادامه دارد تشدید برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در روز طبیعت ۷۴۷ نفر در تصادفات ۱۸ روز گذشته جان باخته‌اند موزه هفت‌چنار و ۲ شهربازی منطقه ۱۰ برای معلولان رایگان شد اهدای خون مشاور عالی وزیر بهداشت در مرکز جامع انتقال خون وصال شیرازی تصادف مرگبار در سیستان و بلوچستان؛ ۴ نفر فوت و ۲ نفر مجروح شدند اسباب‌کشی در ایام نوروز فقط با هماهنگی پلیس امکان‌پذیر است بازدید وزیر بهداشت از ۵ بیمارستان در تهران و شهرری تمهیدات ترافیکی پلیس راهور در دومین شب از لیالی قدر بهره‌مندی بیش از یک میلیون نفر از خدمات نوروزی هلال‌احمر نمایش قدرت ایران، چین و روسیه خار چشم آمریکا و صهیونیست‌ها
۲۰:۴۴ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
تعداد‌بازدید‌: ۳۲۸

کلیره نام یک نان در کردستان است که در ایام ماه مبارک رمضان تهیه می‌شود. زنان کُرد طبق آیین دیرینه‌شان این نان را برای شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان می‌پزند و بعد از پخت، آن را بین همسایگان و اهالی محل تقسیم می‌کنن

کولیره نوعی نان سنتی است که کردستانی‌ها از گذشته‌های دور در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان آن را می‌پزند.

کلیره نام یک نان در کردستان است که در ایام ماه مبارک رمضان تهیه می‌شود. زنان کُرد طبق آیین دیرینه‌شان این نان را برای شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان می‌پزند و بعد از پخت، آن را بین همسایگان و اهالی محل تقسیم می‌کنند.

برای پخت کولیره آرد، مغز گردو و مقداری روغن را با هم مخلوط می‌کنند و در تنور می‌گذارند.

پخت کولیره از روز ۲۶ ماه مبارک رمضان و بعد از نماز ظهر شروع می‌شود و خمیر‌های آماده شده، در روز ۲۷ رمضان به تنور می‌روند.

هنوز هم مردم بانه و روستا‌های اطراف کولیره را می‌پزند. بیشتر خانواده‌های طبقه متوسط و بالای بانه این نان را در تعداد زیاد پخت می‌کنند تا بین نیازمندان توزیع شود.

کلیره

همچنین برخی افراد بعد از افطاری و خواندن نماز عشاء نیزکولیره‌ها را به مسجد می‌برند و همراه با ماست در میان نمازگزاران توزیع می‌کنند.

اما نکته جالب این است که مردم بانه از گذشته کولیره‌ها را در اندازه‌های کوچک می‌پزند تا تعدادی ۶ یا ۷ تایی از این کولیره‌ها را به نخ بکشند و در انبار برنج یا آرد قرار دهند. به این امید که خیر و برکت ماه رمضان به زندگی آن‌ها برکت دهد.

منبع: همشهری

برچسب ها: نان کردستان
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: