خبر فوری
آلوده بودن هوای تهران برای گروه‌های حساس ثبت ۲۵۰ ماموریت امداد و نجات در ۷۲ ساعت گذشته ارائه خدمات درمانی با کیفیت به مجروحان حادثه انفجار پیجرها آخرین جزئیات از محدودیت‌های ترافیکی محور‌های شمالی در پایان هفته رفع اثرات گرما با استفاده از طب سنتی به درخواست وزارت بهداشت و با تائید سرپرست ریاست جمهوری، مصوبات جلسه هشتاد و دوم هیات مقررات زدایی و بهبود کسب و کار لغو شد! معاون قوه قضائیه: باید شرایطی را ایجاد کرد تا جامعه پزشکی با آرامش خاطر به مداوای بیماران بپردازد تالار مفاخر پزشکی ایران در راستای تکریم از شخصیت‌های بزرگ عالم پزشکی ایران، رونمایی می‌شود رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور: گرامیداشت پیشکسوتان، بزرگان و مفاخر پزشکی ایران وظایف ماست انتقاد رئیس سازمان نظام پزشکی کشور از انتشار برخی محتوای علیه جامعه پزشکی در صدا و سیما/ جلوی شارلاتانیزم به نام طب باید بایستیم رئیس مجمع عمومی نظام پزشکی ایران: باید تلاش شود امید به جامعه پزشکی برگردد رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: بی مهری ها به جامعه پزشکی مقدمات مهاجرت پزشکان را فراهم میکند پیشنهاد راه‌اندازی انجمن ورزشی برای پزشکان/استفاده از ظرفیت علمی پزشکان برای ورزشکاران تیم‌های ملی و ورزش همگانی جامعه یادداشت رئیس کل سازمان نظام پزشکی: سالها مشعل ما پیشرو دنیا بود
۱۱:۱۲ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
تعداد‌بازدید‌: ۴۸۲

یک متخصص تغذیه گفت: کبد بدن را سم‌زدایی می‌کند و در نتیجه یک عضو ضروری و مهم برای بدن محسوب می‌شود و باید آن را سالم نگه داشت.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا:یک متخصص تغذیه گفت: کبد بدن را سم‌زدایی می‌کند و در نتیجه یک عضو ضروری و مهم برای بدن محسوب می‌شود و باید آن را سالم نگه داشت.

بهناز ملاوردی  اظهار کرد: تحقیقات جدید نشان می‌دهد نوشیدنی‌هایی هستند که به کبد آسیب وارد می‌کنند و هیچ محدودیت سنی هم برای آن‌ها در نظر نگرفته‌اند.

وی نوشابه را سمی مهلک برای کبد دانست و افزود: مطالعه‌ای در این رابطه انجام شد و تأثیر انتخاب‌های مختلف در سبک زندگی عمومی مردم را روی سلامت و طول عمرشان بررسی کرد و به نتایج جالبی دست یافت.

ملاوردی ادامه داد: نتایج تحقیقات نشان داد شرکت کنندگانی که به دفعات نوشیدنی حاوی شکر مانند نوشابه استفاده می‌کنند، بیشتر به بیماری کبد چرب دچار شده و چربی بیشتری داخل کبد آن‌ها ذخیره می‌شود، البته آن‌ها اظهار کرده‌اند که کبد چرب حاصل مواد غیر الکلی بوده و مشکلات جدی به وجود نمی آورد اما ممکن است باعث بزرگ شدن کبد و حتی درد زیاد شود.

این متخصص تغذیه در رابطه با تأثیر نوشیدنی حاوی شکر بر روی کبد، عنوان کرد: طبق مطالعات موجود، اگر این افراد از مصرف نوشیدنی‌های حاوی شکر خودداری می‌کردند، به بیماری کبد چرب دچار نمی‌شدند، حتی کسانی هم که یک بار در ماه یا حتی کمتر از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کردند، کبدشان چرب‌تر از کسانی بود که اصلاً استفاده نمی‌کردند، پس می‌توان نتیجه گرفت که تأثیر منفی این نوشیدنی‌ها بسیار بالاست.

وی تصریح کرد: مطالعات نشان داده‌اند مصرف بیش‌از حد قند توسط انسان می‌تواند فشار مضاعفی بر کبد وارد کرده و قند اضافه به صورت چربی در کبد ذخیره شود، این روند در نهایت می‌تواند باعث ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی شود.

ملاوردی با اشاره به این‌که نوشابه نه تنها حاوی قند فراوان است، بلکه می‌تواند حاوی میزان زیاد از شربت ذرت با فروکتوز بالا باشد که مشخص شده این ماده آثار منفی بر کبد دارد، عنوان کرد: مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ روی موش‌ها نشان داد آنهایی که در بلند مدت با شربت ذرت با فروکتوز بالا تغذیه شده بودند دارای نشانه‌های تخریب در سد دیواره روده و کبد ملتهب بودند که این می‌تواند به استئاتوهپاتیت غیرالکلی منجر شود که می‌تواند در نهایت باعث ایجاد بافت زخمی در کبد، سرطان کبد و نارسایی کبدی شود.

این متخصص تغذیه بیان کرد: روش‌های بسیاری وجود دارند که نوشیدن بیش‌از حد نوشابه می‌تواند به بروز سیروز کبدی منجر شود که به واسطه آن بافت زخمی در کبد شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: به طور خاص، سیروز زمانی رخ می‌دهد که کبد انسان آسیب دیده باشد و در تلاش برای ترمیم خود باشد، با تداوم آسیب، بافت زخمی بیشتری شکل می گیرد و شرایط را برای کبد به منظور ارائه عملکرد درست خود دشوار می‌کند و این شرایط به طور کلی در مرحله‌ای خاص دیگر برگشت نمی‌پذیرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: