خبر فوری
تسلیت رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در پی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین «حسینعلی نیری» فرصت مجدد ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی از ۱۷ فروردین آغاز نام‌نویسی آزمون مدارس سمپاد از فردا ثبت بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور طی ۲۰ روز اخیر پاسخگویی به نیاز درمانی بیش از ۹۲‌ هزار مراجعه کننده در نوروز/ واکسیناسیون حجاج در ایام تعطیل ادامه دارد تشدید برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در روز طبیعت ۷۴۷ نفر در تصادفات ۱۸ روز گذشته جان باخته‌اند موزه هفت‌چنار و ۲ شهربازی منطقه ۱۰ برای معلولان رایگان شد اهدای خون مشاور عالی وزیر بهداشت در مرکز جامع انتقال خون وصال شیرازی تصادف مرگبار در سیستان و بلوچستان؛ ۴ نفر فوت و ۲ نفر مجروح شدند اسباب‌کشی در ایام نوروز فقط با هماهنگی پلیس امکان‌پذیر است بازدید وزیر بهداشت از ۵ بیمارستان در تهران و شهرری تمهیدات ترافیکی پلیس راهور در دومین شب از لیالی قدر بهره‌مندی بیش از یک میلیون نفر از خدمات نوروزی هلال‌احمر نمایش قدرت ایران، چین و روسیه خار چشم آمریکا و صهیونیست‌ها
۱۳:۴۶ - ۱۳ تير ۱۴۰۱
تعداد‌بازدید‌: ۳۱۹
در گفتگو با مهر مطرح شد؛

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر درمان زودهنگام کودکان دچار شکاف لب و کام تاکید کرد و گفت: والدین این کودکان باید از مشاوره های گفتاردرمانگر تا زمان بزرگسالی فرزند خود بهره ببرند.

سمیرا آقادوست، در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: ماه جولای به عنوان ماه آگاهی و پیشگیری از اختلالات جمجمه‌ای صورت (شکاف لب و کام)، نامگذاری شده است.

وی با عنوان این مطلب که شکاف لب و کام به عنوان شایع‌ترین اختلال جمجمه‌ای صورت شناخته می‌شود، گفت: از هر ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ کودک که متولد می‌شوند، یک نفر دچار اختلال شکاف لب و کام است.

این گفتاردرمانگر و عضو تیم شکاف لب و کام دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: شکاف لب و کام می‌تواند به شکل یک طرفه یا دو طرفه در صورت اتفاق بیافتد.

آقادوست با عنوان این مطلب که علل مختلفی برای بروز عارضه شکاف لب و کام مطرح است، گفت: علت اصلی آن مشخص نیست، اما نقش ژنتیک در بروز این عارضه برجسته است. از همین رو، مادرانی که برای بارداری دوم آماده می‌شوند و فرزند اول آنها دچار شکاف لب و کام است، باید قبل از بارداری نسبت به مشاوره ژنتیک اقدام کنند.

وی ادامه داد: تغذیه مادر در دوران بارداری، داروهایی که در سه ماهه اول بارداری مصرف می‌کند، تشعشات محیطی و امواج، از دیگر عواملی هستند که می‌تواند در بروز عارضه شکاف لب و کام تأثیرگذار باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: عارضه شکاف لب و کام در پسران بیشتر از دختران مشاهده می‌شود.

وی با اشاره به انواع مشکلاتی که عارضه شکاف لب و کام به دنبال دارد، گفت: این افراد در تغذیه و بلع، صحبت کردن و…، دچار مشکل می‌شوند که می‌بایست از همان روزهای نخست کودکی، یک گفتاردرمانگر در کنار آنها باشد و این مشاوره تا بزرگسالی نیز ادامه یابد.

آقادوست افزود: گفتاردرمانگر، می‌تواند نسبت به اصلاح گفتار کودک و همچنین سایر مشکلاتی که با او همراه است، مشاوره بدهد.

وی با تاکید بر درمان زودهنگام این کودکان، گفت: در پروتکل درمانی این افراد، نیاز است که تیم درمانی متشکل از گفتاردرمانگر، ارتودنتیست و جراح فک و صورت، حضور داشته باشند.

آقادوست با اشاره به فعالیت تیم تخصصی شکاف لب و کام دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: درمان زودهنگام این کودکان، نتایج اثربخش تری دارد و لازم است که والدین نسبت به درمان فرزند خود که این عارضه را دارد، زودتر اقدام کنند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: