خبر فوری
تسلیت رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در پی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین «حسینعلی نیری» فرصت مجدد ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی از ۱۷ فروردین آغاز نام‌نویسی آزمون مدارس سمپاد از فردا ثبت بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور طی ۲۰ روز اخیر پاسخگویی به نیاز درمانی بیش از ۹۲‌ هزار مراجعه کننده در نوروز/ واکسیناسیون حجاج در ایام تعطیل ادامه دارد تشدید برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در روز طبیعت ۷۴۷ نفر در تصادفات ۱۸ روز گذشته جان باخته‌اند موزه هفت‌چنار و ۲ شهربازی منطقه ۱۰ برای معلولان رایگان شد اهدای خون مشاور عالی وزیر بهداشت در مرکز جامع انتقال خون وصال شیرازی تصادف مرگبار در سیستان و بلوچستان؛ ۴ نفر فوت و ۲ نفر مجروح شدند اسباب‌کشی در ایام نوروز فقط با هماهنگی پلیس امکان‌پذیر است بازدید وزیر بهداشت از ۵ بیمارستان در تهران و شهرری تمهیدات ترافیکی پلیس راهور در دومین شب از لیالی قدر بهره‌مندی بیش از یک میلیون نفر از خدمات نوروزی هلال‌احمر نمایش قدرت ایران، چین و روسیه خار چشم آمریکا و صهیونیست‌ها
۱۳:۰۵ - ۲۷ مرداد ۱۴۰۱
تعداد‌بازدید‌: ۶۱۶

دیابت قندی به گروهی از بیماری‌ها گفته می‌شود که با قند خون بالا مشخص شده و دیابت بارداری یکی از انواع دیابت است.

این نوع از دیابت در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی به‌وجودمی‌آید. گزارش موسسه ملی دیابت و بیماری‌های‌ گوارشی و کلیوی (NIDDK) نشان می‌دهد زنانی که دارای دیابت بارداری هستند،در دوران قبل از بارداری به این بیماری مبتلا نبوده‌اند.

، علائم و نشانه‌های مرتبط با دیابت بارداری شامل موارد زیر است:

○افزایش تکرر ادرار

○افزایش تشنگی

○خستگی

○حالت تهوع و استفراغ

○کاهش وزن با وجود افزایش اشتها

○تاری دید

○عفونت‌های‌ مخمری

با این حال بسیاری از زنان باردار علائم مشخصی مبنی بر دیابت بارداری را از خود بروز نمی‌دهند و به همین خاطر آزمایش‌های غربالگری مربوط به این بیماری برای همه زنان باردار توصیه می‌شود.

علل و عوامل خطر ابتلا به دیابت بارداری

دیابت بارداری زمانی رخ می‌دهد که بدن دیگر قادر به پاسخگویی موثر به انسولین نباشد (به این وضعیت مقاومت به انسولین می‌گویند) که این حالت مشابه ابتلا به دیابت نوع ۲ است.

وقتی سلول‌های بدن گلوکز را به درستی جذب نکنند، قند ساده در جریان خون جمع شده و در نتیجه سطح گلوکز در آزمایش‌های خون افزایش می‌یابد.

کوین بورست، متخصص غدد در کلینیک کلیولند در اوهایو می‌گوید دیابت بارداری ناشی از اثرات هورمون‌های جفتی است. هورمون‌های جفتی می‌توانند مقاومت به انسولین را در افراد مستعد به دیابت افزایش دهند.

هنوز به طور کامل مشخص نشده است که چرا بدن برخی از بانوان این هورمون‌ها را به خوبی نپذیرفته و در نهایت منجر به دیابت بارداری می‌شود.

این هورمون‌ها عبارتند از:

○هورمون‌های رشد

○کورتیزول (هورمون استرس)

○استروژن و پروژسترون

○ لاکتوژن جفت انسانی (هورمونی که در جفت تولید شده و به تجزیه چربی مادر برای تامین انرژی جنین کمک می‌کند)

○انسولیناز جفتی (هورمون دیگری از جفت که انسولین را غیرفعال می‌کند)

علاوه بر این حالات، تغییرات دیگری در دوران بارداری مانند غذا خوردن بیشتر، ورزش کمتر و داشتن ذخایر چربی مازاد می‌تواند به مقاومت انسولین کمک کند.

عوامل متعددی خطر ابتلا به دیابت بارداری را در زنان باردار افزایش می‌دهد، از جمله:

○پیش دیابت ( به قند خون گفته می‌شود اما نه آنقدر بالا که بتوان آن را دیابت نامید)

○فشار خون بالا

○سابقه شخصی یا خانوادگی دیابت بارداری

○سابقه خانوادگی دیابت نوع 2

○اختلالات هورمونی، مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

○اضافه وزن یا افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری

○داشتن بیش از 25 سال سن

○به دنیا آوردن نوزادی با وزن حداقل ۴ کیلوگرم یا دارای نقص مادرزادی

○داشتن سابقه مرده زایی یا سقط جنین بدون دلیل

در صورتی که پزشک در دوران بارداری تشخیص دهد که فرد مبتلا به دیابت پیش از بارداری بوده‌است ،یک برنامه درمانی به شخص ارائه می‌کند. این برنامه ممکن است شامل اصلاح رژیم غذایی، سبک زندگی و استفاده از انسولین یا داروهای خوراکی پایین‌آورنده قند خون باشد.

منبع: سلامت

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: