خبر فوری
پاسخگویی به نیاز درمانی بیش از ۹۲‌ هزار مراجعه کننده در نوروز/ واکسیناسیون حجاج در ایام تعطیل ادامه دارد تشدید برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در روز طبیعت ۷۴۷ نفر در تصادفات ۱۸ روز گذشته جان باخته‌اند موزه هفت‌چنار و ۲ شهربازی منطقه ۱۰ برای معلولان رایگان شد اهدای خون مشاور عالی وزیر بهداشت در مرکز جامع انتقال خون وصال شیرازی تصادف مرگبار در سیستان و بلوچستان؛ ۴ نفر فوت و ۲ نفر مجروح شدند اسباب‌کشی در ایام نوروز فقط با هماهنگی پلیس امکان‌پذیر است بازدید وزیر بهداشت از ۵ بیمارستان در تهران و شهرری تمهیدات ترافیکی پلیس راهور در دومین شب از لیالی قدر بهره‌مندی بیش از یک میلیون نفر از خدمات نوروزی هلال‌احمر نمایش قدرت ایران، چین و روسیه خار چشم آمریکا و صهیونیست‌ها بهره برداری از صد شصتمین ایستگاه مترو در ماه جاری/ تمام مراکز معاینه فنی امسال اورهال شدند آماده باش ۲۸ هزار نیروی اورژانس برای سفرهای نوروزی پاسخ معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران به شایعه تعطیلی خانه اندیشمندان از توزیع ۱۴۰ هزار بسته معیشتی تا برپایی سفره‌های افطاری ساده در ۱۵۰۰ نقطه محروم کشور
۱۵:۵۶ - ۱۶ مهر ۱۴۰۱
تعداد‌بازدید‌: ۴۱۲

بسیاری از افراد تمایل به خوردن سوسیس و کالباس و به‌عبارتی انواع فست‌فود در وعده شام دارند اما این انتخاب معایب بسیاری دارد.

یکی از توصیه‌های مهم تغذیه ای این است که از غذا خوردن نزدیک ساعت خواب پرهیز شود زیرا زمینه‌ساز اختلالات گوارشی خواهد شد. علاوه بر تاثیر منفی بر ریتم خواب، تجمع چربی در بدن نیز پیامدهای این عادت غذایی اشتباه است.

از همین‌رو، بعضی از خوراکی‌ها به‌دلیل بروز تاثیراتی نظیر چاقی و اختلالات گوارشی بهتر است در فاصله کوتاه تا خواب مصرف نشوند که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره خواهیم کرد.

شیرینی­ جات

به‌رغم تاثیرات شکلات، آبنبات، بیسکوئیت و دیگر شیرینی جات بر سلامتی به‌خصوص اضافه‌وزن، به‌سختی می‌توان از لذت خوردن این خوراکی‌‌ها دست کشید. اما در کنار مصرف متعادل نباید شب میل شوند. اولین علت اینکه شکر موجب افزایش ناگهانی قند خون می‌شود که زمینه بروز اختلالات خواب را در پی دارد. همچنین شکر وابستگی شدید ایجاد می‌کند و خوردن شیرینی‌جات در شب می‌تواند تمایل به دیگر خوراکی‌های شیرین را طی روز افزایش دهد. از طرفی، شکر به سلامت دندان‌ها آسیب می‌رساند و باقیماندن ذرات شکر لابلای دندان‌ها طی چند ساعت خواب زمینه رشد باکتری‌های عامل پوسیدگی را تسهیل می‌کند.

سوسیس و کالباس

بسیاری از افراد تمایل به خوردن سوسیس و کالباس و به‌عبارتی انواع فست‌فود در وعده شام دارند اما این انتخاب معایب بسیاری دارد. در وهله اول باید اشاره کرد که این محصولات غذایی حاوی مقدار زیادی سدیم است که می‌تواند منجر به احساس نفخ و احتباس آب بدن شود. به علاوه، گوشت‌های فرآوری‌شده جزء اصلی این محصولات است که در تهیه آنها مقدار زیادی افزودنی‌های غذایی و مواد نگهدارنده به‌کار می‌رود. از مقدار بالای چربی نیز نباید غافل شد که می‌تواند عامل جدی اضافه وزن شود.

غذاهای سرخ‌شده

جای تعجب نیست که در مصرف غذاهای سرخ‌شده به‌دلیل چربی بالا نباید زیاده‌روی کرد. گرچه مصرف مداوم این غذاها از جمله مهم‌ترین علت های بیماری‌های مزمن و قلبی‌عروقی است اما باید دانست که خوردن غذاهای سرخ‌شده در شب می‌تواند بر کیفیت خواب تاثیر بگذارد. این غذاها با احساس سنگینی همراه است که در نتیجه به‌خواب‌رفتن مشکل می‌شود. البته سوزش معده و سوءهاضمه نیز از دیگر پیامدهاست که روند خواب را مختل می‌کند. بنابراین، بهتر است شام به‌روش بخارپز یا کبابی آماده شود.

خوراکی‌های سرشار از ویتامینC

ویتامینC یکی از ویتامین‌های محلول در آب است که برای سلامت نقش اساسی دارد. این ویتامین در بسیاری از عملکردهای بدن به‌خصوص تشکیل لخته کلاژن و جذب آهن موثر است. در کنار این خواص، مصرف منابع سرشار از ویتامینC توصیه نمی‌شود زیرا اسیدیته مرکبات موجب سوزش معده و سوءهاضمه می‌شود. همچنین، قند موجود در میوه بر کیفیت خواب تاثیر می‌گذارد و به‌نظر می‌رسد این ویتامین ادرار را افزایش می‌دهد که منجر به بیدار شدن مکرر و اختلال در خواب می‌شود. از این رو، در صورت تمایل به مصرف میوه در شب، سیب و موز بهترین انتخاب ها هستند.

پنیر

خوردن پنیر در شب زمینه‌ساز مشکلات گوارشی می‌شود زیرا چربی و کلسترول بالا دارد که باعث کند شدن روند هضم و بروز نفخ، سوءهاضمه حتی یبوست خواهد بود. همچنین، به‌دلیل کالری بالا با احتمال افزایش وزن همراه است. ترکیبات قندی موجود در پنیر نیز بر سلامت دندان‌ها تاثیر می‌گذارد. البته مقدار کم پنیر مشکلی ایجاد نمی‌کند و از مصرف زیاد آن باید خودداری کرد.

منبع: سلامت

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: