خبر فوری
تسلیت رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در پی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین «حسینعلی نیری» فرصت مجدد ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی از ۱۷ فروردین آغاز نام‌نویسی آزمون مدارس سمپاد از فردا ثبت بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور طی ۲۰ روز اخیر پاسخگویی به نیاز درمانی بیش از ۹۲‌ هزار مراجعه کننده در نوروز/ واکسیناسیون حجاج در ایام تعطیل ادامه دارد تشدید برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در روز طبیعت ۷۴۷ نفر در تصادفات ۱۸ روز گذشته جان باخته‌اند موزه هفت‌چنار و ۲ شهربازی منطقه ۱۰ برای معلولان رایگان شد اهدای خون مشاور عالی وزیر بهداشت در مرکز جامع انتقال خون وصال شیرازی تصادف مرگبار در سیستان و بلوچستان؛ ۴ نفر فوت و ۲ نفر مجروح شدند اسباب‌کشی در ایام نوروز فقط با هماهنگی پلیس امکان‌پذیر است بازدید وزیر بهداشت از ۵ بیمارستان در تهران و شهرری تمهیدات ترافیکی پلیس راهور در دومین شب از لیالی قدر بهره‌مندی بیش از یک میلیون نفر از خدمات نوروزی هلال‌احمر نمایش قدرت ایران، چین و روسیه خار چشم آمریکا و صهیونیست‌ها
۱۴:۵۸ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
تعداد‌بازدید‌: ۲۵۵

ممکن است دچار درد معده و مشکلات گوارشی باشید بدون اینکه بدانید علت این عوارض چیست و ممکن است علائمتان را به غذاهایی که می‌خورید، نسبت دهید.اما آیا استرس می‌تواند درد معده ایجاد کند؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلانی؛، استرس به خصوص استرس مزمن خطر مشکلات معده‌ای-روده‌ای یا گوارشی را افزایش می‌دهد.

استرس و اضطراب از علل شایع درد معده و علائم گوارشی دیگر هستند. استرس از طریق دستگاه عصبی بر دستگاه گوارشی تاثیر می‌گذارد و می‌تواند بر حرکت مواد غذایی در مجرای گوارش و تعادل باکتریایی روده تاثیر بگذارد. استرس همچنین باعث می‌شود افراد رفتارهای نادرستی از لحاظ خورد و خوراک داشته باشند، سیگار بکشند و/یا الکل و نوشیدنی‌های کافئین‌دار بنوشند- همه این عادات می‌تواند برانگیزاننده درد معده باشند.

روده‌ها پس از مغز منطقه‌ای است که بیشترین میزان اعصاب را دارد. به این اعصاب که جزئی از دستگاه عصبی خودمختار هستند و دستگاه عصبی روده‌ای نامیده می‌شوند- گاهی «مغز دوم» می‌گویند. سلول‌های عصبی که که در جدار مجرای گوارشی قرار دارند، به سلول‌های عضلانی پیام می‌دهند و مجموعه‌ای از انقباضات را باعث می‌شوند که غذا را در طول مجرای گوارشی به جلو می‌راند.

دستگاه عصبی روده‌ای با دستگاه عصبی مرکزی در ارتباط است و به این ارتباط اصطلاحا «محور مغز روده» می‌گویند. این ارتباط توضیح می‌دهد که چرا استرس باعث مشکلات گوارشی می‌شود.

استرس ممکن است خطر دچار شدن به این بیماری‌ها را افزایش دهد یا علائم آنها را تشدید کند:

آروغ زدن
سوزش سر دل، ریفلاکس محتویات اسیدی معدی به درون مری (GERD)
تهوع و استفراغ
اسهال
یبوست
اولسر یا زخم معده
بیماری التهابی روده (IBD) و نشانگان روده تحریک‌پذیر (IBS)

برچسب ها: استرس معده
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
بهداشت و درمان