خبر فوری
تسلیت رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در پی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین «حسینعلی نیری» فرصت مجدد ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی از ۱۷ فروردین آغاز نام‌نویسی آزمون مدارس سمپاد از فردا ثبت بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور طی ۲۰ روز اخیر پاسخگویی به نیاز درمانی بیش از ۹۲‌ هزار مراجعه کننده در نوروز/ واکسیناسیون حجاج در ایام تعطیل ادامه دارد تشدید برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در روز طبیعت ۷۴۷ نفر در تصادفات ۱۸ روز گذشته جان باخته‌اند موزه هفت‌چنار و ۲ شهربازی منطقه ۱۰ برای معلولان رایگان شد اهدای خون مشاور عالی وزیر بهداشت در مرکز جامع انتقال خون وصال شیرازی تصادف مرگبار در سیستان و بلوچستان؛ ۴ نفر فوت و ۲ نفر مجروح شدند اسباب‌کشی در ایام نوروز فقط با هماهنگی پلیس امکان‌پذیر است بازدید وزیر بهداشت از ۵ بیمارستان در تهران و شهرری تمهیدات ترافیکی پلیس راهور در دومین شب از لیالی قدر بهره‌مندی بیش از یک میلیون نفر از خدمات نوروزی هلال‌احمر نمایش قدرت ایران، چین و روسیه خار چشم آمریکا و صهیونیست‌ها
۱۲:۵۹ - ۱۸ تير ۱۴۰۲
تعداد‌بازدید‌: ۳۱۸
گزارش محققان ژاپنی؛

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان با بیماری قلبی، دیابت، برخی سرطان ها و زایمان زودرس مرتبط است.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، اکنون، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد در افرادی که بیماری لثه یا از دست دادن دندان دارند، شواهدی از انقباض در هیپوکامپ، ناحیه‌ای از مغز که برای حافظه ضروری است، مشاهده شده است.

دکتر «ساتوشی یاماگوچی»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه توهوکو در سندای ژاپن، گفت: «حفظ دندان‌های سالم بدون بیماری پریودنتال ممکن است به محافظت از سلامت مغز کمک کند.»

یاماگوچی گفت: «همچنین عنوان شده است که خود عامل بیماری زا پریودنتال (التهاب لثه) ممکن است به مغز حمله کند و به بافت عصبی آسیب برساند.»

مطالعه جدید شامل ۱۷۲ نفر (میانگین سنی: ۶۷) بدون مشکل حافظه در ابتدا بود. از شرکت کنندگان در زمان شروع مطالعه معاینه دندان و تست حافظه گرفتند. آنها همچنین اسکن مغزی برای اندازه گیری حجم هیپوکامپ در ابتدا و چهار سال بعد انجام دادند. محققان همچنین تعداد دندان‌ها را شمارش کرده و بیماری لثه را بررسی کردند.

افراد مبتلا به بیماری خفیف لثه که دندان‌های سالم کمتری داشتند و افراد مبتلا به بیماری لثه‌ای شدید که دندان‌های سالم‌تری داشتند، سرعت انقباض بیشتری را در هیپوکامپ چپ نشان دادند.

این مطالعه نشان داد که افزایش میزان کوچک شدن مغز به دلیل یک دندان کمتر معادل نزدیک به یک سال پیری مغز برای افراد مبتلا به بیماری خفیف لثه است.

در میان افراد مبتلا به بیماری شدید لثه، افزایش انقباض مغز به دلیل یک دندان از دست داده بیشتر معادل ۱.۳ سال پیری مغز بود.

یاماگوچی گفت: «حفظ دندان‌های بیشتر مهم است، اما نگه داشتن دندان‌های بیشتر با بیماری پریودنتال شدید ممکن است برای مغز مضر باشد.»

وی گفت: «ویزیت منظم دندانپزشکی برای کنترل پیشرفت بیماری پریودنتال مهم است و ممکن است نیاز به کشیدن دندان‌های مبتلا به بیماری پریودنتال شدید و جایگزینی با پروتزهای مناسب داشته باشد.»

به طور کلی، رعایت بهداشت دهان و دندان، استفاده روزانه از نخ دندان، استفاده از شوینده‌های دهان و معاینات منظم دندانپزشکی دو بار در سال، همگی می‌توانند به جلوگیری از شروع و پیشرفت بیماری پریودنتال کمک کنند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: