خبر فوری
تسلیت رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در پی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین «حسینعلی نیری» فرصت مجدد ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی از ۱۷ فروردین آغاز نام‌نویسی آزمون مدارس سمپاد از فردا ثبت بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور طی ۲۰ روز اخیر پاسخگویی به نیاز درمانی بیش از ۹۲‌ هزار مراجعه کننده در نوروز/ واکسیناسیون حجاج در ایام تعطیل ادامه دارد تشدید برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در روز طبیعت ۷۴۷ نفر در تصادفات ۱۸ روز گذشته جان باخته‌اند موزه هفت‌چنار و ۲ شهربازی منطقه ۱۰ برای معلولان رایگان شد اهدای خون مشاور عالی وزیر بهداشت در مرکز جامع انتقال خون وصال شیرازی تصادف مرگبار در سیستان و بلوچستان؛ ۴ نفر فوت و ۲ نفر مجروح شدند اسباب‌کشی در ایام نوروز فقط با هماهنگی پلیس امکان‌پذیر است بازدید وزیر بهداشت از ۵ بیمارستان در تهران و شهرری تمهیدات ترافیکی پلیس راهور در دومین شب از لیالی قدر بهره‌مندی بیش از یک میلیون نفر از خدمات نوروزی هلال‌احمر نمایش قدرت ایران، چین و روسیه خار چشم آمریکا و صهیونیست‌ها
۱۲:۵۳ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۲
تعداد‌بازدید‌: ۲۸۴
مهر بررسی می کند؛

توسعه و گسترش برنامه های حوزه سلامت، بدون توجه به مقوله عدالت در سلامت؛ امکان‌پذیر نیست. از همین رو، توجه به سلامت افراد روستایی ، یکی از موضوعات مهم در بحث عدالت در سلامت است.

به گزارش خبرنگار مهر، جمعیت روستایی برای اینکه بتواند در مسیر تولید به پیشرفت کشور کمک کند، لازم است از حداقل امکانات لازم برای یک زندگی سالم برخوردار باشد. دسترسی به خدمات سلامت، مهم‌ترین نیاز افراد روستایی است برای اینکه بتوانند یک زندگی با کیفیت داشته باشند.

حداقل امکانات لازم برای دسترسی افراد روستایی به نیازهای بهداشتی و درمانی، ایجاد خانه‌های بهداشت در مناطق روستایی است.

مراقبت از سلامت افراد قبل از اینکه دچار بیماری‌های سخت شوند، از طریق همین خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت اتفاق می‌افتد. در واقع، وجود خانه بهداشت و پایگاه سلامت، نقش به سزایی در ارتقای سلامت افراد روستایی دارد.

در این بین، روستاهای پرجمعیت و کم جمعیت را داریم که شاید ایجاد خانه بهداشت برای این روستاها، با متغیرهای مختلفی تعریف شده است. اما، آنچه مسلم است؛ تک تک افراد روستایی باید به حداقل امکانات و خدمات بهداشتی دسترسی داشته باشند.

حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، با اشاره به وجود ۱۸ هزار خانه بهداشت در مناطق روستایی کشور، گفت: تقریباً بیش از ۹۰ درصد روستاهای ما خانه بهداشت دارند.

وی افزود: روستاهایی هستند که جمعیت خیلی کمی دارند این روستاها توسط تیم‌های سیار ما پوشش داده می‌شوند که متناسب با کار و اتفاقی که در خانه بهداشت می‌افتد این‌ها دارند این روستاها را هم پوشش می‌دهند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: همچنان که برای جامعه پزشکی آموزش مداوم داریم، برای بهورزها هم آموزشگاه‌های بهورزی داریم. قطعاً آن چیزی که ما الان در خانه بهداشت داریم با آن چیزی که ۳۰ سال پیش بود کاملاً متفاوت است، در طی این مدت کلی بسته‌های خدمت جدید اضافه شده است. شاید یک زمانی که ما شروع کردیم خانه‌های بهداشت عمده بحث ما این بود که شما واکسن ب ث ژ بزنید واکسن سرخک، ثلاث و کنترل اسهال، الان دیگر این نیست، الان بعضی از بیماری‌های جدید هم اضافه شده است در کووید شما دیدید در خانه‌های بهداشت چقدر کووید در نمونه برداری به ما کمک کردند، واکسن‌های دیگر اضافه شد، هپاتیت اضافه شد، در همین خانه‌های بهداشت دارد صورت می‌گیرد، تغذیه در همین خانه‌های بهداشت دارد صورت می‌گیرد، کنترل فشارخون و چیزهای دیگر در همین خانه‌های بهداشت صورت می‌گیرد.

وی افزود: اخیراً هم بحث سلامت روان را داریم می‌بینیم و تازگی هم ظرف سال گذشته و امسال بحث طب سنتی را هم داریم کم کم وارد برنامه خانه‌های بهداشت می‌کنیم. یعنی خانه بهداشت ما دیگر خانه بهداشت ۲۰ سال گذشته نیست. این ارتقای سطح آموزش توسط مراکزی که به عنوان آموزش بهورزی می‌شناسیم، صورت می‌گیرد و در تمامی استان‌ها، بهورزها مرتب برای کارهای جدید آموزش می‌بینند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: