خبر فوری
واکسیناسیون؛ تنها راه مقابله با سرخک چهارمین آیین تجلیل از حافظان جوان قرآن کریم فراجا برگزار می‌شود تاثیر مصرف شیر روزانه در رشد قدی کودکان ورود جدی وزارت بهداشت و ساترا برای مقابله با ترویج دخانیات در شبکه نمایش خانگی والدین نسبت به نشانه‌های اولیه بروز اختلالات روانپزشکی در کودکان هوشیار باشند مصرف نوشابه برای بهبود سوءهاضمه و اسهال مفید نیست انعقاد تفاهم‌نامه روستایی معاونت بهداشت با بیمه‌های سلامت و تأمین اجتماعی سرپرست دفتر ارتقای سلامت و خدمات پرستاری وزارت بهداشت منصوب شد مصوبات جدید شورای آموزش دندانپزشکی تخم‌مرغ را فقط پخته مصرف کنید راه‌اندازی شبکه‌ای یکپارچه از مراکز تخصصی درمان ناباروری اطلاع‌رسانی به‌موقع، سپر نظام سلامت در برابر موج شایعات است شیر مادر موجب درمان زردی نوزاد می‌شود رییس دبیرخانه ستاد اجرایی کشوری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع منصوب شد ابلاغ دستورالعمل رفاهیات کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی از سوی وزارت بهداشت
۲۲:۱۸ - ۳۰ آذر ۱۴۰۲
تعداد‌بازدید‌: ۵۲۸

کارشناس تغذیه مهمترین مواد غذایی خون ساز را برشمرد.

به گزارش مدنیوز به نقل از فارس، آمنه صفرچی، کارشناس تغذیه، چهاردهم آبان ماه در استودیوی سلام تهران در مورد خستگی ناشی از فصل پاییز، گفت: پاییز با توجه به سردی و خشکی دارد احساس کسلی و خستگی را القا می‌کند. با این حال باید در نظر داشت که این خستگی یکی از علائم بارز کم خونی است که خود را به خصوص در پاییز نشان می‌دهد. لذا توصیه می‌شود که با استفاده از مواد غذایی مناسب از این موضوع جلوگیری شود. گوشت گوسفند یکی از این مواد غذایی است.

وی افزود: در بین انواع حبوبات می‌توان به ماش، عدس و دال عدس به عنوان مواد غذایی موثر بر کم خونی اشاره کرد. همچنین سمنو سرشار از آهن بوده و بسیار تاثیرگذار است. از دیگر مواد غذایی موثر می‌توان به انواع جوانه‌ها از جمله جوانه گندم و ماش اشاره کرد. در کنار آن سوپ گندم و انواع میوه‌ها مانند انار، کدو حلوایی و خرمالو نیز می‌توانند موثر واقع شوند.

صفرچی اظهار کرد: افراد مبتلا به کم خونی علائمی از جمله ضعف، تپش قلب و گودی زیر چشم دارند. این افراد به دلیل کمبود گلبول قرمز و هموگلبین در بدن خود می‌توانند تپش قلب بالایی را تجربه کنند.

این کارشناس تغذیه در مورد مواد غذایی انرژی بخش، گفت: انواع شیره‌ها از جمله توت و انجیر ضمن انرژی بخشی بر کم خونی موثرند. در کنار آن حلوای بادام، گردو و خرما خون ساز هستند. معمولا تاکید بر این است که از گردو به همراه پنیر و در بعد از ظهر استفاده شود. همچنین فالوده سیب از مواد غذایی بسیار خون ساز است که تنها با سیب، گلاب، عرق بیدمشک و عسل درست می‌شود.

وی تصریح کرد: عناب یکی دیگر از مواد غذایی است که به خصوص در فصل پاییز تاثیر ویژه‌ای بر خون سازی دارد. عناب بسیار رطوبت بخش بوده و به همین دلیل استفاده از آن برای کسانی است که دچار خشکی پوست هستند مناسب است. استفاده از عناب در خورشت فسنجان نیز به شدت پیشنهاد می‌شود. کافی است مقدار گردو نصف و به جای آن عناب اضافه شود.

صفرچی افزود: شربت آبلیمو و عسل از نوشیدنی‌های بسیار مفید در دوران پاییز است تا احساس ضعف و کم خونی را کاهش دهد. در کنار آن خورشت به و سیب استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد که دستور پخت آسانی مانند قیمه دارند که به جای سیب‌زمینی از سیب یا به استفاده می‌شود.

این کارشناس تغذیه اظهار داشت: استفاده از عطرهای گرم در مواجهه با سردی و خشکی، مانند نرگس، یاس و محمدی می‌توانند در شادی‌بخشی و انتقال احساس مطلوب بسیار موثر باشد. نکته مهم دیگر در زمینه کم خونی این است که برخی مواد غذایی ارزان می‌توانند کمک‌کننده باشند. برای مثال استفاده از زرده تخم‌مرغ عسلی می‌تواند بسیار مفید باشد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: