خبر فوری
واکسیناسیون؛ تنها راه مقابله با سرخک چهارمین آیین تجلیل از حافظان جوان قرآن کریم فراجا برگزار می‌شود تاثیر مصرف شیر روزانه در رشد قدی کودکان ورود جدی وزارت بهداشت و ساترا برای مقابله با ترویج دخانیات در شبکه نمایش خانگی والدین نسبت به نشانه‌های اولیه بروز اختلالات روانپزشکی در کودکان هوشیار باشند مصرف نوشابه برای بهبود سوءهاضمه و اسهال مفید نیست انعقاد تفاهم‌نامه روستایی معاونت بهداشت با بیمه‌های سلامت و تأمین اجتماعی سرپرست دفتر ارتقای سلامت و خدمات پرستاری وزارت بهداشت منصوب شد مصوبات جدید شورای آموزش دندانپزشکی تخم‌مرغ را فقط پخته مصرف کنید راه‌اندازی شبکه‌ای یکپارچه از مراکز تخصصی درمان ناباروری اطلاع‌رسانی به‌موقع، سپر نظام سلامت در برابر موج شایعات است شیر مادر موجب درمان زردی نوزاد می‌شود رییس دبیرخانه ستاد اجرایی کشوری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع منصوب شد ابلاغ دستورالعمل رفاهیات کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی از سوی وزارت بهداشت
۱۲:۵۲ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۳
تعداد‌بازدید‌: ۶۷۵

بیماری‌های قلبی_عروقی، اولین عامل مرگ در جهان به حساب می‌آید و تغذیه در کاهش ابتلا به این بیماری‌ها نقش بسزایی دارد.

به گزارش مدنیوز به نقل از ایسنا، آترواسکلروز، پرفشاری خون، بیماری ایسکمی قلبی، بیماری عروق محیطی و نارسایی قلبی جزو بیماری‌های قلبی_عروقی به حساب می‌آیند. افراد بالای دو سال به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی_عروقی باید «سبک زندگی مناسب» و «رژیم غذایی سالم» داشته باشند.

رژیم غذایی «مدیترانه‌ای» برای پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی_عروقی توصیه می‌شود. افزایش مصرف تعداد میوه و سبزیجات با تأکید بر سبزیجات ریشه‌ای و سبز و غلات سبوس‌دار از ویژگی‌های این رژیم به حساب می‌آید. همچنین مصرف ماهی‌های چرب (سرشار از امگا۳)، مصرف کمتر گوشت قرمز و تأکید بر گوشت بدون چربی، کاهش مصرف لبنیات پرچرب، مصرف زیاد آجیل و حبوبات، استفاده از روغن زیتون، کانولا، گردو یا مارگارین مخلوط با روغن کلزا یا روغن بذر کتان توصیه می‌شود. به طور کلی، این الگوی غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات، محصولات لبنی کم چرب، غلات سبوس‌دار، ماهی، آجیل، بادام زمینی و حاوی مقادیر کم پروتئین حیوانی و قند است.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، کاهش مصرف پروتئین‌های حیوانی پرچرب مانند گوشت و لبنیات پرچرب ضروری است. دریافت فیبر و آنتی‌اکسیدان نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ میوه‌ها، سبزیجات،حبوبات و غلات کامل منابع عمده فیبر هستند.

کنترل استرس نیز در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی _ عروقی اثرگذار است. استرس منجر به تولید هورمون‌هایی می‌شود که ضربان قلب، فشار خون و قابلیت تحریک قلب را افزایش می‌دهند.

همچنین دیابت نیز در ابتلا به بیماری‌های قلبی _ عروقی نقش دارد و یک عامل خطر مستقل برای بیماری‌هایی از این دست به حساب می‌آید. انواع دیابت، خطر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهند.

کنترل وزن در پیشگیری از بیماری‌های قلبی _ عروقی نقش دارد. به عبارت دیگر، چاقی با ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی ارتباط مستقیم دارد و حتی کاهش وزن اندک می‌تواند در کنترل این بیماری‌ها مؤثر باشد.

محدودیت مصرف نمک و پیشگیری از کمبود ویتامین D ضروری است. به منظور پیشگیری از کمبود ویتامین D، مصرف یک پرل ۵۰هزار واحدی ویتامین دی به صورت ماهانه توصیه می‌شود.

برچسب ها: قلب
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: