خبر فوری
قیمت هر سمعک به طور متوسط حدود ۲۰ میلیون تومان/درخواست وزارت بهداشت از بیمه‌ها موفقیت مخترع ایرانی در ساخت اولین قلب مصنوعی هیدرو مگنتیک فراخوان همکاری روابط عمومی پیگیری مشکلات قضایی برخی اعضای جامعه پزشکی ویژه برنامه نکوداشت مقام پزشک در باغ عفیف آباد شیراز ثبت نام دومین کنگره بین‌المللی کنسرژنومیکس CGC2024 اطلاعیه اداره تسهیلات صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام پزشکی فراخوان کشوری رئیس شورایعالی نظام پزشکی برای واقعی کردن تعرفه؛ این فناوری خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را با استفاده از اسکن چشم ارزیابی می‌کند افتتاح تجهیزات پزشکی جدید مرکز تصویربرداری مجتمع بیمارستانی امیراعلم يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إِلَى رَبِّكِ رَاضِيَةً مَرْضِيَّةً فَادْخُلِي فِي عِبَادِي وَادْخُلِي جَنَّتِی. روز جهانی بهداشت محیط همکاری دو غول تجهیزات پزشکی در حوزه جراحی ستون فقرات چند برابر شدن هزینه تامین قطعات تجهیزات پزشکی با حذف ارز ترجیحی
۰۸:۳۹ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۳
تعداد‌بازدید‌: ۲۰۲

سازمان غذا و دارو آمار هزینه کرد حدود دو میلیارد دلاری واردات اقلام مرتبط با تجهیزات پزشکی را منتشر کرد اما درباره سهم بیشترین کالای وارد شده و بیشترین شرکتهای دریافت کننده ارز و سهم ارز ترجیحی، نیمایی و … در این واردات را اعلام نکرد.

به گزارش ساعت سلامت، سازمان غذا و دارو در این گزارش اعلام کرد که از مجموع حدود دو میلیارد دلار یک میلیارد و ۹۹۷ میلیون و ۹۹۴ هزار و ۶۷۲ دلار) ارز مصرف شده برای واردات اقلام تجهیزات پزشکی از نظر گروه کالایی بیشترین سهم به مواد و لوازم مصرفی با ۶۵ درصد به میزان حدود ۱.۳ میلیارد دلار اختصاص دارد.

بر اساس این گزارش دستگاهها و وسایل پزشکی آماده وارداتی با ۱۸ درصد به میزان حدود ۳۵۸ میلیون دلار در رتبه دوم میزان ارز اختصاصی قرار دارند.

مواد اولیه خط تولید با ۸ درصد به میزان حدود ۱۵۰ میلیون دلار، قطعات یدکی تجهیزات پزشکی با ۳ درصد به میزان حدود ۵۸ میلیون دلار، قطعات ساخت دستگاه با ۳ درصد به میزان حدود ۴۸ میلیون، لوازم جانبی با دو درصد به میزان ۴۶ میلیون دلار، ابزار با یک درصد به میزان حدود ۲۸ میلیون دلار در رده های بعدی قرار دارند. حدود ۴ میلیون دلار از ارز اختصاص داده شده نیز در گروهی با عنوان فاقد قرار گرفته است.

سازمان غذا و دارو در این گزارش مشخص نکرده است که چه میزان از این ارز اختصاص داده شده ارز ترجیحی یا ۴۲۰۰ تومانی و چه میزان از آن از سایر انواع ارزهای چند نرخی موجود در بازار ایران است.

همچنین این سازمان اعلام نکرده است که ۱۰ شرکت برتر دریافت کننده بیشترین میزان ارز واردات تجهیزات پزشکی کدام شرکتها هستند. این شرکتها چه کالاهایی وارد کرده‌اند و چه میزان از تولیدات آنها در داخل کشور تولید کننده مشابه با کیفیت دارد؟

سازمان غذا و دارو همچنین مشخص نکرده است این آمار مربوط به چه بازه زمانی است اما با توجه به زمان انتشار آن به نظر می رسد، آمار اعلام شده مربوط به گزارش واردات اقلام تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۲ باشد.

منبع

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: