خبر فوری
تسلیت رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در پی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین «حسینعلی نیری» فرصت مجدد ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی از ۱۷ فروردین آغاز نام‌نویسی آزمون مدارس سمپاد از فردا ثبت بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور طی ۲۰ روز اخیر پاسخگویی به نیاز درمانی بیش از ۹۲‌ هزار مراجعه کننده در نوروز/ واکسیناسیون حجاج در ایام تعطیل ادامه دارد تشدید برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در روز طبیعت ۷۴۷ نفر در تصادفات ۱۸ روز گذشته جان باخته‌اند موزه هفت‌چنار و ۲ شهربازی منطقه ۱۰ برای معلولان رایگان شد اهدای خون مشاور عالی وزیر بهداشت در مرکز جامع انتقال خون وصال شیرازی تصادف مرگبار در سیستان و بلوچستان؛ ۴ نفر فوت و ۲ نفر مجروح شدند اسباب‌کشی در ایام نوروز فقط با هماهنگی پلیس امکان‌پذیر است بازدید وزیر بهداشت از ۵ بیمارستان در تهران و شهرری تمهیدات ترافیکی پلیس راهور در دومین شب از لیالی قدر بهره‌مندی بیش از یک میلیون نفر از خدمات نوروزی هلال‌احمر نمایش قدرت ایران، چین و روسیه خار چشم آمریکا و صهیونیست‌ها
۰۸:۳۹ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۳
تعداد‌بازدید‌: ۲۹۲

سازمان غذا و دارو آمار هزینه کرد حدود دو میلیارد دلاری واردات اقلام مرتبط با تجهیزات پزشکی را منتشر کرد اما درباره سهم بیشترین کالای وارد شده و بیشترین شرکتهای دریافت کننده ارز و سهم ارز ترجیحی، نیمایی و … در این واردات را اعلام نکرد.

به گزارش ساعت سلامت، سازمان غذا و دارو در این گزارش اعلام کرد که از مجموع حدود دو میلیارد دلار یک میلیارد و ۹۹۷ میلیون و ۹۹۴ هزار و ۶۷۲ دلار) ارز مصرف شده برای واردات اقلام تجهیزات پزشکی از نظر گروه کالایی بیشترین سهم به مواد و لوازم مصرفی با ۶۵ درصد به میزان حدود ۱.۳ میلیارد دلار اختصاص دارد.

بر اساس این گزارش دستگاهها و وسایل پزشکی آماده وارداتی با ۱۸ درصد به میزان حدود ۳۵۸ میلیون دلار در رتبه دوم میزان ارز اختصاصی قرار دارند.

مواد اولیه خط تولید با ۸ درصد به میزان حدود ۱۵۰ میلیون دلار، قطعات یدکی تجهیزات پزشکی با ۳ درصد به میزان حدود ۵۸ میلیون دلار، قطعات ساخت دستگاه با ۳ درصد به میزان حدود ۴۸ میلیون، لوازم جانبی با دو درصد به میزان ۴۶ میلیون دلار، ابزار با یک درصد به میزان حدود ۲۸ میلیون دلار در رده های بعدی قرار دارند. حدود ۴ میلیون دلار از ارز اختصاص داده شده نیز در گروهی با عنوان فاقد قرار گرفته است.

سازمان غذا و دارو در این گزارش مشخص نکرده است که چه میزان از این ارز اختصاص داده شده ارز ترجیحی یا ۴۲۰۰ تومانی و چه میزان از آن از سایر انواع ارزهای چند نرخی موجود در بازار ایران است.

همچنین این سازمان اعلام نکرده است که ۱۰ شرکت برتر دریافت کننده بیشترین میزان ارز واردات تجهیزات پزشکی کدام شرکتها هستند. این شرکتها چه کالاهایی وارد کرده‌اند و چه میزان از تولیدات آنها در داخل کشور تولید کننده مشابه با کیفیت دارد؟

سازمان غذا و دارو همچنین مشخص نکرده است این آمار مربوط به چه بازه زمانی است اما با توجه به زمان انتشار آن به نظر می رسد، آمار اعلام شده مربوط به گزارش واردات اقلام تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۲ باشد.

منبع

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: