آریایی نژاد، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی:
اگر ارز ترجیحی دارو حذف شود، بار مالی سنگینی بر دوش فرد بیمار و خانواده وی تحمیل میشود و با تحت فشار قرار گرفتن بیمار برای تأمین تهیه داروهای مورد نیاز، نتیجه مطلوب از روند درمانی وی به دست نمیآید و چه بسا بیماری او را حادتر کند.
در حال حاضر که هنوز ارز ترجیحی دارو حذف نشده است، تنها چند درصد محدود از بیماران وضعیت مالی خوبی داشته و توانایی پرداخت هزینههای دارویی خود را دارند و بیشتر این افراد برای تأمین هزینه دارو دچار مشکل هستند و بار افزایش نرخ ارز هم در صورت حذف ارز ترجیحی دارو بر دوش بیماران میافتد.
مادامی که ما آحاد افراد جامعه را صاحب درآمد مکفی نکنیم، در مواردی چون افزایش هزینههای درمان و دارو که با حذف ارز ترجیحی هم بیشتر اتفاق میافتد، طبقه محروم را دچار مشکلات متعدد میکند.
افزایش هزینههای دارو شاید برای مراکز خصوصی درمانی هم خیلی مهم نباشد اما در مراکز درمانی دولتی که بیشتر مراجعانشان شامل عموم مردم است، مشکلات بسیاری به وجود میآید.
وقتی بیماران نتوانند هزینههای درمان خود را پرداخت و داروی مورد نیازشان را تهیه کنند، آن وقت اینجا است دولت باید در یک جاهایی سر کیسه را شل کرده و در نهایت از مردم حمایت کند.
برای موارد درمانی و دارویی و بهبود ارائه خدمات در این خصوص راهکارهای فوری ارائه نمیدهم و نظرم بر اجرای راهکارهای طولانی است که در دراز مدت نتایج خوبی را رقم بزنند.