خبر فوری
۱۲:۱۶ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴
تعداد‌بازدید‌: ۱۷

سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در میان زنان است، اما با رعایت سبک زندگی سالم، پرهیز از عوامل خطر و انجام غربالگری منظم می‌توان احتمال ابتلا به آن را به‌طور چشمگیری کاهش داد. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان، با تأکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام، بر نقش تغذیه سالم، تحرک بدنی، و ماموگرافی سالانه از سن ۴۰ سالگی تاکید دارد.

به گزارش مدنیوز و به نقل از وبدا ، زهرا کشت‌پور املشی ، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان،  درباره مهم‌ترین علائم و عوامل خطر ابتلا به سرطان پستان اظهار کرد: سرطان پستان در اثر رشد غیرطبیعی سلول‌هایی در بافت پستان ایجاد می‌شود که ممکن است به صورت توده‌ای قابل لمس در پستان یا زیر بغل ظاهر شود. تورم در نواحی پستان و زیربغل نیز از علائم هشداردهنده‌ای است که نباید از آن غافل شد.

وی افزود: هرچند بروز این بیماری می‌تواند به دلایل متعددی باشد، اما مهم‌ترین اقدام برای کاهش خطر ابتلا، رعایت سبک زندگی سالم است. زنانی که تحرک کافی دارند، ورزش می‌کنند، تغذیه متعادل و سالم دارند و از مصرف غذا‌های فرآوری‌شده و پرچرب پرهیز می‌کنند، به‌مراتب کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار می‌گیرند.

کشت‌پور املشی با اشاره به نقش هورمون‌ها در افزایش ریسک ابتلا، عنوان کرد: مصرف بی‌رویه دارو‌های هورمونی، از جمله قرص‌های ضدبارداری پس از یائسگی، یکی از عوامل خطر در بروز این بیماری است.

وی ادامه داد: فرزندآوری و شیردهی هم از عوامل مهم در کاهش احتمال ابتلا به سرطان پستان به شمار می‌روند. زنانی که فرزند کمتری دارند یا تجربه شیردهی ندارند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. به‌همین دلیل، فرزندآوری و شیردهی علاوه بر فواید دیگر، می‌توانند نقش محافظتی در برابر سرطان پستان داشته باشند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر در تشخیص و درمان سرطان پستان خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروزه با پیشرفت‌های علمی، سرطان پستان در صورت تشخیص به‌موقع، قابل درمان است. درمان‌ها ممکن است شامل روش‌های موضعی مانند جراحی و پرتودرمانی و همچنین درمان‌های سیستمیک شامل شیمی‌درمانی، هورمون‌درمانی، ایمونوتراپی و درمان‌های هدفمند باشند. نوع درمان بسته به مرحله بیماری، نوع تومور و شرایط عمومی بیمار انتخاب می‌شود.

کشت‌پور املشی با تأکید ویژه بر موضوع غربالگری تصریح کرد: مهم‌ترین نکته‌ای که باید همه زنان به آن توجه داشته باشند، انجام غربالگری منظم است. تمام زنان، حتی آن‌هایی که سابقه خانوادگی سرطان ندارند، باید از سن ۴۰ سالگی هر سال ماموگرافی انجام دهند و نتیجه آن را پزشک متخصص تفسیر کند. بیماری سرطان پستان در صورت تشخیص زودهنگام به‌راحتی قابل کنترل است و نباید اجازه داد که ما را غافلگیر کند.

وی خاطرنشان کرد: آگاهی و اقدام به‌موقع، دو عامل کلیدی در نجات جان زنان از این بیماری است. غربالگری را جدی بگیریم و به زنان اطراف‌مان هم یادآوری کنیم که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: