خبر فوری
تسلیت رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در پی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین «حسینعلی نیری» فرصت مجدد ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی از ۱۷ فروردین آغاز نام‌نویسی آزمون مدارس سمپاد از فردا ثبت بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور طی ۲۰ روز اخیر پاسخگویی به نیاز درمانی بیش از ۹۲‌ هزار مراجعه کننده در نوروز/ واکسیناسیون حجاج در ایام تعطیل ادامه دارد تشدید برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در روز طبیعت ۷۴۷ نفر در تصادفات ۱۸ روز گذشته جان باخته‌اند موزه هفت‌چنار و ۲ شهربازی منطقه ۱۰ برای معلولان رایگان شد اهدای خون مشاور عالی وزیر بهداشت در مرکز جامع انتقال خون وصال شیرازی تصادف مرگبار در سیستان و بلوچستان؛ ۴ نفر فوت و ۲ نفر مجروح شدند اسباب‌کشی در ایام نوروز فقط با هماهنگی پلیس امکان‌پذیر است بازدید وزیر بهداشت از ۵ بیمارستان در تهران و شهرری تمهیدات ترافیکی پلیس راهور در دومین شب از لیالی قدر بهره‌مندی بیش از یک میلیون نفر از خدمات نوروزی هلال‌احمر نمایش قدرت ایران، چین و روسیه خار چشم آمریکا و صهیونیست‌ها
۰۸:۵۱ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۲
تعداد‌بازدید‌: ۴۶۰

مطالعه جدید تایید می‌کند که ویروس هرپیس سیمپلکس ممکن است عامل خطر احتمالی برای زوال عقل نیز باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایندیپندنت فارسی، [محققان] در مطالعه‌ای جدید هشدار می‌دهند که ممکن است در افراد مسنی که بعد از تاول تب‌خال متداول، در معرض ویروس تب‌خال قرار می‌گیرند، خطر زوال عقل دوبرابر شود.

این پژوهش که گزارش آن در نشریه بیماری آلزایمر (Alzheimer’s Disease) منتشر شده است جدیدترین تحقیقی است که نشان می‌دهد که برخی از انواع عفونت‌های ویروسی نقشی هنوز ناشناخته در پیشرفت زوال شناختی دارند.

ویروس «هرپیس سیمپلکس نوع ۱» یا اچ‌اس‌وی-۱ (HSE-1) عفونتی شایع است که مسبب زخم‌های دهانی است. نزدیک به ۳.۷ میلیارد نفر افراد زیر ۵۰ سال در سراسر جهان ناقل این ویروس‌اند، در حالی‌ که نزدیک به ۵۵ میلیون نفر دچار زوال عقل‌اند.

عفونت اچ‌اس‌وی-۱ مادام‌العمر است، اما نشانه‌های آن ممکن است در دوره‌های مختلف ظاهر شود و از بین برود. بسیاری از افراد ممکن است در هیچ مقطعی از زندگی نشانه‌ای از آلودگی به این ویروس بروز ندهند.

این مطالعه جدید تایید می‌کند که ویروس هرپیس سیمپلکس ممکن است عامل خطر احتمالی برای زوال عقل نیز باشد.

پژوهشگران در این مطالعه هزار فرد ۷۰ ساله اهل اوپسالا [در سوئد] را طی ۱۵ سال زیر نظر گرفتند.

این مطالعه نشان داد افرادی که در مقطعی از زندگی به اچ‌اس‌وی-۱ آلوده شده بودند دوبرابر افرادی که هرگز آلوده نشده بودند احتمال داشت که دچار زوال عقل شوند.

پژوهشگران دریافتند که صرف‌نظر از دو عامل مهم امروزی پیش‌بینی‌کننده بیماری آلزایمر، یعنی سن و ناقل سویه‌ای از ژن ای‌پی‌اوئی-۴ (APOE-4) بودن، ارتباط مزبور برقرار است.

اریکا وستین، از نویسندگان این مطالعه و دانشجوی پزشکی در دانشگاه اوپسالا، توضیح داد: «نکته ویژه در این مطالعه خاص این است که شرکت‌کنندگان تقریبا همسن‌اند که نتایج را موثق‌تر می‌کند، زیرا تفاوت‌ سنی، که صرف‌نظر از این تحقیق با ایجاد زوال عقل مرتبط است، باعث سردرگمی در [بررسی] نتایج نمی‌شود.»

این یافته‌ها موید پژوهش پیشین است که به ارتباط بین عفونت اچ‌اس‌وی و بیماری آلزایمر اشاره کرده بود.

وستین گفت: «شواهد هرچه بیشتری از مطالعه‌هایی به دست می‌آید که، مانند یافته‌های ما، به ویروس هرپیس سیمپلکس به‌مثابه عامل خطر برای بروز زوال عقل اشاره دارد.»

پژوهشگران امیدوارند که با مطالعه‌های بیشتر بتوانند ارزیابی کنند که آیا داروهای شناخته‌شده برای مقابله با ویروس هرپیس سیمپلکس می‌توان خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش داد یا نه.

آن‌ها امیدوارند که این نتایج بتواند پژوهش درباره زوال عقل را به سمت درمان این بیماری در مراحل ابتدایی، با استفاده از داروهای رایج ضدویروس هرپیس، سوق دهد.

برچسب ها: زوال عقل
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
بهداشت و درمان